Ziņas no biznesa

"Laima" produktus prezentē lielākajā saldumu izstādē ASV

AgroPols
21.05.2015

SIA "NP FOODS" eksporta pārstāvji šobrīd piedalās starptautiskā saldumu izstādē "Sweet and Snacks", kas norisinās Čikāgā, ASV, no 19. līdz 21. maijam. Šajā izstādē tiek prezentēti sezonālie saldumu fabrikas "Laima" produkti Ziemassvētkiem un Valentīndienai, kā arī speciāli ASV tirgum izstrādātās saldumu produktu līnijas - "Desserts by Laima" un "Moments by Laima". "Sweets and Snacks" ir lielākajiem saldumu nozares notikums ASV, kuru ik gadu apmeklē ap 16 tūkstošiem industrijas profesionāļu un ap 650 ražotāju izstāda savu produkciju.

"Mūsu stratēģija šajā izstādē ir iepazīstināt ASV patērētāju ar Eiropas šokolādes garšu un vienlaikus piedāvāt Latvijā tik labi pazīstamo un iemīļoto produktu "Maigums", kurš ASV pircējiem atgādina ko pazīstamu, bet vienlaikus pārsteidz ar īpašo garšu un konsistenci. Pirmā diena izstādē pagāja tiekoties ar lielākajiem klientiem, kā arī iepazīstoties ar jauniem potenciāliem klientiem. "Laimas" stenda apmeklētāji īpaši izceļ un pauž novērtējumu stenda noformējumam un vienotajam koptēlam, dēvējot to par visskaistāko stendu izstādē," pirmās izstādes dienas iespaidus komentē Dana Erciņa - Užāne, "NP Foods" Komunikācijas direktore.

AS "Laima" ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā un šogad atzīmē 145 gadu jubileju. Šobrīd AS "Laima" ir vienīgais šokolādes un atpazīstamākais saldumu ražotājs Baltijā, kas izvērsis eksportu vairāk nekā 37 pasaules valstīs - ASV, Kanāda, Ķīna, Izraēla, Lielbritānija, Īrija, Krievija, Baltkrievija, Azerbaidžāna, Kazahstāna un Turkmenistāna. Eksporta apjomi kopumā veido 15% no saražotās produkcijas.

Kā ziņots iepriekš, šī gada 11.martā noslēdzās norvēģu koncerna Orkla un kompānijas "NP Foods" apvienošanās darījums, norvēģiem iegādājoties "NP Foods" piederošos uzņēmumus AS "Laima", AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", SIA "Staburadze konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība", SIA "NP Logistics", UAB "Margiris" un SIA "Detente".

Par NP Foods:

SIA "Nordic Partners Food" (NP Foods) ir vadības un attīstības uzņēmums, kas nodrošina administratīvo, pārdošanas un mārketinga funkcijas NP Foods grupas uzņēmumiem Baltijas valstīs. NP Foods grupu veido AS "Laima", AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", SIA "Staburadze konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība", SIA "NP Logistics", UAB "Margiris" un SIA "Detente". Šā gada martā noslēdzās darījums, kurā NP Food 100% iegādājās Norvēģijas koncerns "Orkla".

Par Orkla:

Orkla ir tirgus līderis plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoriju konceptuālo risinājumu piegādē Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Orkla grupai ir arī stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Indijā, Čehijā un Austrijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā. Orkla ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. Orkla apgrozījums 2014.gadā bija 30 miljardi NOK (3,41 miljardi EUR), grupā strādā 13 000 darbinieku.

Informāciju sagatavoja Dana Erciņa-Užāne, "NP Foods" komunikācijas direktore.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana