Ziņas no biznesa

"Otaņķu dzirnavnieks" kāpinājis apgrozījumu un peļņu; plāno izvērsties kaimiņvalstīs

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
22.05.2015

Nīcas novada graudu pārstrādes uzņēmums SIA "Otaņķu dzirnavnieks" pērn strādājis ar 10,96 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13% vairāk nekā iepriekšējā gadā apgrozītie 9,63 miljoni, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa augusi par 12% - no 626 624 eiro 2013.gadā līdz 707 325 eiro pērn.

"Otaņķu dzirnavnieka" vadības ziņojumā norādīts, ka pērn sākta starptautiskās sertifikācijas standartiem atbilstoši kravu pārvadājumi visā Eiropā, izveidota iekšējās kontroles laboratorija graudu pārstrādes produktu testēšanai, kā arī iegādātas četras jaunas kravas automašīnas un citas tehnikas vienības.

Savukārt šogad uzņēmums plāno paplašināties arī Lietuvā un Igaunijā. Tāpat tiks attīstīti kravu pārvadājumi Eiropas Savienības valstīs, nodrošinot vairāku automašīnu darbību vienlaicīgi. Klientiem tiks piedāvāts ne tikai pārvadāt minerālmēslus, bet arī veikt to iestrādi, pielietojot jaunākās nozares tehnoloģijas. Lai šo pakalpojumu veiktu, plānots iegādāties traktortehniku, cisternas un citu aprīkojumu.

Plānota arī jaunas remonta bāzes projektēšana un celtniecība, kā arī izveidotas jaunas darbvietas.

"Otaņķu dzirnavnieks" dibināts 1996.gadā, tā pamatkapitāls ir 9960 eiro. Uzņēmums nodarbina 45 darbiniekus.

"Otaņķu dzirnavnieks" iepērk rudzu un miežu graudus, ko pārstrādā miltos, putraimos un grūbās. Tāpat uzņēmuma darbības profils ir graudaugu pārvadājumi, minerālmēslu iepirkšana, uzglabāšana un tirdzniecība.

"Otaņķu dzirnavnieka" lielākais īpašnieks ar 71,43% kapitāldaļu ir Ričards Riepša, 28,57% kapitāldaļu pieder Konstantīnam Riepšam.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana