Ziņas no biznesa

Zivju pārstrādes uzņēmums "Piejūra" sāk eksportu uz Ķīnu

AgroPols
17.07.2015

Viena no Baltijas modernākajām zivju pārstrādes rūpnīcām SIA "Piejūra" jūlijā ir uzsākusi eksportu uz Ķīnu, kļūstot par pirmo Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumu, kas uzsācis sadarbību ar šo pasaules lielvalsti. Ķīnā nogādāti pirmie zivju konservi un auksti kūpinātu lašu produkti, kuri šobrīd nonākuši tirdzniecībā Ķīnā.

Pirmās kravas uz Ķīnu SIA "Piejūra" nogādāja jau jūnija beigās un šobrīd tās ir nonākušas pie pircējiem. Ķīnā nogādāti šprotu konservi un auksti kūpinātu lašu produkti, bet jau drīzumā uz Ķīnu tiks nogādātas nākamās kravas, iekļaujot arī saldētos zivju produktus - zivju pirkstiņus un burgerus.

"Pēc veiksmīgas dalības izstādē SIAL CHINA 2015 šajā pavasarī, šobrīd esam uzsākuši eksportu uz Ķīnu. Priecājamies, ka esam vieni no pirmajiem Latvijas zivrūpniecības uzņēmumiem, kuriem ir izdevies iekļūt šajā valstī. Ceram, ka pārdošanas apjomi tikai pieaugs," gandarīts ir Māris Daude, uzņēmuma SIA "Piejūra" tirdzniecības un mārketinga vadītājs.

Neskatoties uz to ka eksports uz Krieviju ir pilnībā apstājies, uzņēmums ir spējis palielināt kopējo apgrozījumu par 20%, salīdzinot šā gada pirmos sešus mēnešus ar šo pašu periodu pagājušajā gadā.

Šogad SIA "Piejūra" ar izstrādāto produktu zīmolu AMBERFISH aktīvi piedalās starptautiskās izstādēs tādās valstīs kā Lielbritānija, Beļģija, Ķīna, Amsterdama. Šogad plānots apmeklēt izstādes Vācijā, Kazahstānā un atkārtoti doties uz Ķīnu.

Tuvākajā nedēļā uzņēmumā SIA "Piejūra" tiks uzsākta nākamā modernizācijas kārta, kuras realizācijā (būvniecībā un iekārtās) tiks investēti 1,5 miljoni eiro. Pēc modernizācijas rūpnīcā būs iespējams ražot saldētus produktus, kādus Latvijā vēl neviens neražo.

Par SIA "Piejūra"

Uzņēmums SIA "Piejūra" ir dibināts 1995. gadā Nīcas novadā un nodarbojas ar augstākās kvalitātes zivju pārstrādes produktu ražošanu. Uzņēmumā tiek nodarbināti ap 230 cilvēku. 2013. un 2014. gadā rūpnīcas modernizācijā kopumā investēti 5,2 miljoni eiro. 2015. gada vasarā uzņēmums plāno realizēt modernizācijas ceturto kārtu, veicot investīcijas 1,5 miljonu apmērā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana