Ziņas no biznesa

Piena produktu konkursā

AgroPols
02.09.2015

Viens no lielākajiem Latvijas piena pārstrādātājiem A/S "Tukuma Piens" ieguvis četras zelta medaļas un vienu sudraba medaļu kooperatīvās sabiedrības "Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība" (LPCS) un starptautiskā izstāžu rīkotājsabiedrību BT1 organizētajā piena produktu konkursā, informēja "Rū Komunikācijas" projektu direktore Rūta Grikmane. Savukārt Latvijas Republikas Zemkopības ministrija pasniegusi atzinības rakstu, novērtējot uzņēmuma darbību un produktu kvalitāti.

Zelta medaļas piešķirtas A/S "Tukuma Piens" zīmola "Baltais" pienam, zīmola "Baltais Exporta" vājpiena biezpienam, zīmola "Baltais Skyr" Islandes jogurtam ar kivi un rabarberiem, zīmola "Baltais Shake" ābolu jogurta kokteilim. Sudraba medaļa piešķirta zīmola "Baltais" skābajam krējumam. Šogad piena produkti tika vērtēti sešās grupās - piens ar tauku saturu no 2,0-2,5%, piena dzērieni, svaigais siers (uz biezpiena bāzes), vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5%, skābais krējums ar tauku saturu 25% un 2014./2015.gada jaunais produkts.

"Jau vairākus gadus attīstām ļoti augstas kvalitātes produktu ražošanu, ieviešot dažādus jaunumus, ko pircēji novērtējuši. Mērķtiecīgi veiktās investīcijas atmaksājas tieši šādos brīžos, kad gūstam atzinību izstādēs un, protams, cilvēku mīlestību, kad viņi iegādājas A/S "Tukuma Piens" produktus," saka A/S "Tukuma Piens" mārketinga vadītājs Armands Artihovičs.

Savukārt Latvijas Republikas Zemkopības ministrija izteikusi atzinību AS "Tukuma piens" par aktīvu jauno produktu pārdošanu Latvijas un kaimiņvalstu tirgos.

Starptautiskā izstāde "Riga Food 2015" norisinās no 2.septembra līdz 5.septembrim izstāžu centrā Ķīpsalā, un tās ietvaros LPCS un BT1 rīko augstas kvalitātes piena produktu konkursu, kas ieguvis ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu. Konkursu mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union saņēmis trīs sudraba medaļas piena produktu konkursā, informēja "Food Union" sabiedrisko attiecību pārstāveLinda Mežgaile. Sudraba medaļas un atzinības rakstus saņēma Limbažu piens vājpiena biezpiens un meistare Marija Ramane vājpiena biezpiena ar tauku saturu līdz 0,5% kategorijā, krēmsiers Rasa un meistare Sandra Vāvere svaigā siera (uz biezpiena bāzes) kategorijā un dabiskais raudzētais piena produkts Lakto un meistare Emīlija Lapa piena dzērienu kategorijā.

"Dalība "Riga Food" un tajā skaitā piena produktu konkursos ir kļuvusi par labu tradīciju. Tā ir iespēja nozares profesionāļiem, entuziastiem un gardēžiem parādīt, pastāstīt un dot nogaršot savu produkciju, kā arī novērtēt sava produkta konkurētspēju Latvijas tirgū. Esam priecīgi šogad saņemt veselas trīs sudraba godalgas, par ko paldies sakām ikvienam, kas piedalījies biezpiena, krēmsiera un Lakto ražošanā, bet jo īpaši - mūsu piena piegādātājiem un meistarēm par neatlaidīgu darbu, tiecoties pēc augstākās kvalitātes," gandarījumu pauž Harijs Panke, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Food Union aicina visus interesentus uz savu stendu, kurā visu četru izstādes dienu garumā piedāvās nogaršot šī gada jaunumus - Lakto dzērienus, Valmiera jogurtus un citus gardumus, un tikai sestdien visus mazos izstādes apmeklētājus cienās ar Nu Fruit saldējumiem.

Tāpat Food Union izstādes laikā informēs par kopīgi ar Valmieras tehnikumu izstrādāto duālās izglītības programmu, lai apgūtu Piena ražošanas meistara palīga kvalifikāciju. Programmas saturā iekļauta teorijas apguve Valmieras tehnikumā un praktisko iemaņu apguve kādā no Food Union ražotnēm - AS Rīgas piena kombināts vai AS Valmieras piens. Mācību laikā studenti saņems stipendiju. Sekmīgi pabeidzot studijas, jaunajam speciālistam būs iespēja turpināt darbu kādā no Food Union ražotnēm piena ražošanas meistara palīga amatā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana