Ziņas no biznesa

"Laima" dubulto eksporta apjomus uz ASV

Dana Erciņa - Užāne, Orkla Confectionery & Snacks Latvija
07.10.2015

Saldumu ražotājs "Laima" dubultojis šī gada laikā dubultojis eksporta apjomus uz ASV tirgu, eksportējot 140 tonnas saldumu salīdzinājumā ar 70 tonnām saldumu 2014.gadā. Pieaugums atspoguļo divu gadu neatlaidīgu darbu, paplašinot "Laima" saldumu tirdzniecību no beznodokļu (duty free) tirdzniecības vietām uz lielveikaliem, kā arī uzsākot privātās preču zīmes (private label) produktu ražošanu ASV klientiem.

"Kopš 2013.gada esam uzsākuši intensīvu darbu, lai iekļūtu un nostiprinātu savas pozīcijas ASV tirgū. Šis darbs prasa produktu adaptāciju, rūpīgu sagatavošanās darbu un zināšanas. Ja gada sākumā lielāko "Laima" produktu noietu veidoja pārdošana beznodokļu tirdzniecības vietās Ņujorkā, Maiami un Dallasā, tad tagad "Laima" šokolāde un zefīri nopērkami tādos lielveikalos kā TJ Max, Dollar Tree, Tuesday Morning, Christmas Tree un citos. Specifisks noieta kanāls "Laima" produkcijai ir ASV militārās bāzes un jūras karaspēks," komentē Dana Erciņa-Užāne, "NP Foods" Komunikācijas direktore.

"Pašlaik mobilizējam savus spēkus un resursus Ziemassvētku sezonai, kas šokolādes un saldumu kategorijā ASV ir lielākais noieta laiks. Šogad esam uzsākuši darbu privāto preču zīmju segmentā, kā rezultātā ražosim Ziemassvētku produktu vienam no lielākajiem aptieku un ikdienas preču tīkliem ASV," papildina Dana Erciņa-Užāne.

"Laima" uz ASV eksportē šokolādes konfektes ar desertu pildījumu, kā arī Latvijā pazīstamo zefīru "Maigums" ar nosaukumu "Moments by Laima". Uzņēmums lielāko potenciālu saskata tieši šokolādes un zefīru kategoriju attīstīšanā, jo var piedāvāt ASV patērētājiem jau pazīstamu produktu, bet ar unikālu, tikai "Laimai" raksturīgo garšu paleti. 2014. gadā eksports uz ASV sastādīja 1 miljonu eiro.

Par Laima

Laima ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā un šogad atzīmē 145 gadu jubileju. Šobrīd Laima ir vienīgais šokolādes ražotājs Baltijas valstīs, kas izvērsis eksportu vairāk nekā 37 pasaules valstīs - ASV, Kanādā, Ķīnā, Izraēlā, Lielbritānijā, Īrijā, Krievijā, Baltkrievijā, Azerbaidžānā, Kazahstānā un Turkmenistānā. Eksporta apjomi kopumā veido 15% no saražotās produkcijas.

Par Orkla

Orkla ir tirgus līderis plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoriju konceptuālo risinājumu piegādē Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Orkla grupai ir arī stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Indijā, Čehijā un Austrijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā. Orkla ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. Orkla apgrozījums 2014.gadā bija 30 miljardi NOK (3,41 miljardi EUR), grupā strādā 13 000 darbinieku.

Orkla Confectionery & Snacks Latvija

x

Paroles atgadināšana