Ziņas no biznesa

"Food Union" saņem Veselības gada balvu 2015

Linda Mežgaile, Food Union
07.10.2015

Otrdien, 6.oktobrī, Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union saņēmis Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) pasniegto Veselības gada balvu 2015 par nozīmīgu ieguldījumu sabiedrības veselībā, atsakoties no transtauku lietošanas piena produktu ražošanā. Apbalvojumu pasniedza LĀB prezidents Pēteris Apinis.

“Pārtikas ražošanā lielākā uzslava un gandarījums ir tad, ja pircēji dod priekšroku tieši mūsu produktam. Tas nozīmē, ka esam trāpījuši desmitniekā. Kad mēs kā ražotājs saņemam uzslavas no ārstiem un ekspertiem, tas nozīmē, ka esam darījuši vairāk, nekā patērētājs pieprasa. Mūsu gadījumā atteikšanās no transtaukskābju un citu mākslīgu piedevu izmantošanas ir bijusi apzināta un mērķtiecīga, un mēs turpināsim iet šo ceļu, lai piedāvātu vēl veselīgākus un kvalitatīvākus piena produktus,” pateicību Latvijas Ārstu biedrībai un piesaistītajiem speciālistiem pauž Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

Kopš 2012.gada Food Union ir atteicies no augu tauku izmantošanas piena produktu ražošanā un gandrīz pilnībā atteicies no to izmantošanas saldējuma ražošanā. Tas nozīmē, ka Limbažu piens, Valmiera, Lakto, Rasa, Rasēns, Mana Saime piena produktu un Ekselence, Pols, Tio, Nu Fruit un Nu Smoothie saldējumu sastāvā nav pievienotu augu tauku.

LĀB iedibinātā "Veselības gada balva" tika pasniegta jau trešo reizi. Balvu piešķir desmit nominācijās par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas iedzīvotāju sabiedrības veselībā - par ieguldījumu tautas sporta attīstībā, par ieguldījumu Latvijas ekoloģijā un vides veselībā, par veselīga uztura ražošanu, par nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju informēšanā par sabiedrības veselību. Šogad balvas saņemšanai nominantus izvirzīja LĀB, valsts un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Food Union

x

Paroles atgadināšana