Ziņas no biznesa

"Aldaris" piedāvā jaunus "craft" alus

Laura Krastiņa, A/s "Aldaris"
01.02.2016

Alus darītava Aldaris piedāvā divus jaunus Aldara vēsturiskajā alus darītavā tapušus alus - kviešu eila tipa alu Oranžais Kviesis un lager tipa alu ar palielinātu apiņu daudzumu - Baltijas Lāgers.

Baltijas Lāgers ir pasaulē populārā hoppy lager tipa alus, kam raksturīga izteiksmīga apiņu nots, jo brūvēšanas laikā tiek izmantots palielināts apiņu daudzums. Šīs šķirnes tapšanā izmantoti atzītie Willamette apiņi, kas alum piešķir puķainu aromātu. Turklāt brūvēšanas laikā izmantota sausā apiņošanas metode, pievienojot apiņus divreiz - arī alus brūvēšanas procesa noslēguma posmā. Tas papildus ziedainajam aromātam piešķir arī īpašu svaiguma noti un lielisku pēcgaršu.

Savukārt Oranžais Kviesis ir kviešu eila tipa alus. Pateicoties brūvēšanas procesā pievienotajām apelsīnu miziņām, šim alum raksturīgs īpašs svaigs apelsīna aromāts. Alus ir brūvēts ar Citra apiņiem, kas piešķir citrusu svaigumu un neatkārtojamu smaržu buķeti. Šī tipa alus šķirne allaž ir kalpojusi kā viens no labākajiem veidiem, kā veldzēt slāpes. Abi ali ir viegli dzerami un pildīti 0,5 l stikla pudelēs.

"Mēs turpinām sekot līdzi valdošajām pasaules tendencēm un piedāvāt alus mīļotājiem aktuālākās alus šķirnes, lai apmierinātu ne tikai viņu ziņkāri par jaunām un vēl nebaudītām alus šķirnēm, bet arī, lai veicinātu kvalitatīvu kopējo alus kultūras attīstību Latvijā. Domāju, ka ar arvien jauniem eksperimentiem un savu craft alus šķirņu rotāciju ejam pareizajā virzienā, ko pierāda arī mūsu pārdošanas rādītāji, kas craft alus līnijai aizvadītajā gadā divkāršojušies," saka Aldara galvenais alus meistars Valdis Čunka.

Jaunie ali nomainīs tirgū pašlaik esošās ekskluzīvās alus šķirnes Samta Eils un Rietumu Eils, kas tika atzinīgi novērtētas gan World Beer Awards, gan Baltic Beer Star konkursos. Ņemot vērā, ka Baltijas Lāgers un Oranžais Kviesis ir craft kategorijas ali, investīcijas to izveidē ir nelielas – tikai receptūrā un dizainā, kas veido dažus tūkstošos eiro.

Alus darītavas Aldaris pirmsākumi meklējami 1865. gadā, kad pēc latvieša Johana (Jāņa) Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava Waldschlösschen jeb Meža pils. Aldaris ir viena no retajām alus darītavām Latvijā, kas atrodas savā vēsturiskajā vietā un arī alus brūvēšanas tradīcijas ir saglabājusi līdz pat mūsdienām. 20. gs. sākumā Waldschlösschen bija iemantojusi Eiropā modernākās alus darītavas slavu. Aldara nosaukumu tā ieguva 1937. gadā publiskajā aptaujā, kurā piedalījās 3339 cilvēki.

A/s "Aldaris"

x

Paroles atgadināšana