Ziņas no biznesa

"Food Union" iegādājas Rumānijas saldējuma ražotni; paplašina biznesu Centrālaustrumu Eiropā

Linda Mežgaile, Food Union
19.04.2016

Latvijas lielākais piena pārstrādes uzņēmums un Baltijas valstīs vadošais saldējuma ražotājs Food Union parakstījis vienošanos, lai iegādātos Rumānijas otro lielāko saldējuma ražošanas kompāniju Alpin57Lux, tādējādi paplašinot savu darbību Centrālaustrumu Eiropā. Ar šo darījumu Food Union pievieno Eiropas Centrālaustrumu valstis savai ražošanas un tirdzniecības ģeogrāfijai līdztekus Baltijas reģionam, Ziemeļvalstīm, NVS un Tālajiem Austrumiem. Šobrīd Food Union grupā jau ietilpst septiņi uzņēmumi - Rīgas piena kombināts, Rīgas Piensaimnieks un Valmieras piens Latvijā, Premia Igaunijā, Premier Is Dānijā, Isbjørn Is Norvēģijā un Alpin57Lux Rumānijā.

"Mani patīkami pārsteidz modernās tehnoloģijas un infrastruktūra, kā arī produktu portfelis, kāds, kā augsta līmeņa Rumānijas saldējuma ražotājam, ir Alpin57Lux rīcībā. Tas ir labi pārvaldīts bizness, ko vada spēcīga ģimene un profesionāļu komanda, kuru kaisle ir saldējums un konditoreja. Tas manī rada vislielāko cieņu pret viņu pašreizējo un nākotnes apņemšanos turpmāk attīstīt Alpin57Lux Food Union uzņēmumu grupā. Mūsu pieredze piena pārstrādes un saldējumu biznesā, kā arī reģionālā pozicionēšana palīdzēs nodrošināt turpmāku Alpin57Lux labklājību," norāda Food Union dibinātājs un īpašnieks Andrejs Beshmeļņickis.

Alpin57Lux ir augsta līmeņa Rumānijas saldējuma ražotājs, ģimenei piederošs un ar 100% Rumānijas kapitālu, kas darbību veic mūsdienīgā ražotnē Sebešā. Ražotne Sebešā izveidota uz jaunas rūpniecības platformas, ar mūsdienīgām ražošanas un noliktavu telpām, jaunākās paaudzes saldējuma ražošanas līnijām, kas izmanto pārtikas kvalitātes un integrēto drošības pārvaldes sistēmu.

"1993. gadā mēs sākām "no nulles", kā vienīgo investīciju izmantojot ģimenes pārliecību un atbalstu. Šobrīd mēs dienā saražojam vairāk nekā 80 tonnas saldējuma, mums pieder konditorejas nodaļa ar Romcherie zīmolu un Maestro Alpin saldētie dārzeņi. Alpin57Lux vairāk nekā 450 darbinieku veiktspēju novērtēja stratēģisks investors, kuram bija attīstības projekts, kas saskan ar mūsu redzējumu. Es arī turpmāk būšu kompānijas vadītājs, taču turpmākajos gados gaidāms vēl lielāks uzplaukums salīdzinājumā ar to, ko mēs būtu spējīgi sasniegt, ja mēs paliktu neatkarīgi. Produkti, kurus mēs esam radījuši ar tik lielu mīlestību, ir pelnījuši Food Union atbalstu," piebilst Alpin57Lux izpilddirektors un mazākuma daļas akcionārs Joans Istrate.

Alpin57Lux koncentrējas uz saldējuma ražošanu ar produktu portfeli vairāk nekā 100 dažādiem produktiem. Produktu portfelī arī ietilpst konditorejas un maizes izstrādājumi (svaigi un saldēti). Alpin57Lux ir savs loģistikas tīkls ar vairāk nekā 250 transportlīdzekļiem un nacionālā līmeņa pārdošanu caur saviem izplatīšanas kanāliem un citiem distributoriem. Uzņēmuma apgrozījums pērn veidoja aptuveni 18 miljonus eiro.

"Vienošanās par Alpin57Lux Is ir parakstīta un darījums tiks noslēgts tuvākajos mēnešos. Pašreizējie īpašnieki, Istratu ģimene, turpinās pārvaldīt Alpin57Lux biznesu Rumānijā. Rumānija ir liels, nekonsolidēts tirgus, tāpēc viens no Alpin57Lux galvenajiem mērķiem būs izmantot Rumānijas tirgus iespējas ar maksimālu potenciālu - palielināt saldējuma patēriņu, kas šobrīd ir tikai 2 litri gadā jeb trīs reizes mazāk nekā vidēji Eiropā," papildina AS Rīgas piena kombināts (Food Union) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Par Food Union

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums un vadošais pārtikas un dzērienu ražotājs Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā - AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens un SIA Rīgas piensaimnieks, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - Premia, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā - Premier Is, trešo lielāko saldējuma ražotāju Norvēģijā - Isbjørn Is, un otru lielāko saldējuma ražotāju Rumānijā - Alpin57Lux.

Food Union

x

Paroles atgadināšana