Ziņas no biznesa

SIA "Orkla Foods Latvija" apgrozījums 2015.gadā bija 24,39 miljoni eiro

AgroPols
20.04.2016

2015.gadā SIA "Orkla Foods Latvija" apgrozījums veidoja 24,39 miljonus eiro. Kopumā uzņēmuma investīciju summa pagājušajā gadā bija 1,56 miljoni eiro, no kā 0,74 miljoni eiro bija ES struktūrfondu līdzfinansējums. Par 2015.gadu "Orkla Foods Latvija" nodokļos samaksāja 3,95 miljonus eiro.

"Uzņēmums ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija" strādā kopš 2015.gada decembra, kad tika pabeigts restrukturizācijas process, kura gaitā tika apvienoti uzņēmumi SIA "Spilva" un AS "Gutta". Attiecīgi SIA "Orkla Food Latvija" 2015.gada apgrozījumā ietilpst viss "Spilva" gada apgrozījums, kā arī "Gutta" apgrozījums par trīs mēnešiem (oktobris - decembris). Šā iemesla dēļ finanšu rādītāju salīdzinājums ar iepriekšējo gadu sniegumu, kad strādāja atsevišķi uzņēmumi, būtu nosacīts," informē Jolanta Garda, "Orkla Foods Latvija" finanšu direktore.

2015.gads uzņēmumam "Orkla Foods Latvija" bija veiksmīgs. Izaugsme konstatēta Latvijas tirgū, kur 2015.gadā "Spilvas" produkcijas pārdošanas apjomi pieauga par 4,9%, salīdzinot ar 2014.gadu. Savukārt eksporta tirgos vislielāko pienesumu 0,86 miljonu eiro apmērā deva majonēzes ražošana Čehijas tirgum. "Orkla Foods Latvija" peļņa 2015.gadā veidoja 1,61 miljonu eiro.

Pagājušā gada nozīmīgākais investīciju projekts bija jaunu tehnoloģisko iekārtu iegādei majonēžu un dresingu segmentā, lai nodrošinātu jaunu pārtikas produktu ražošanu vietējam un eksporta tirgiem. Kopējās projekta investīcijas veidoja 736 852 eiro, no kuriem Eiropas Savienības līdzfinansējuma daļa ir 323 369 eiro (finansējuma intensitāte 44%). Īstenotā projekta rezultātā uzņēmums ražo majonēzi un dresingus jaunā stāvpaku iepakojumā, kā arī ir palielināta majonēzes un dresingu ražošanas jauda.

"Orkla Foods Latvija" ir viens no modernākajiem un lielākajiem ēdienu, ēdiena piedevu un sulu ražotājiem Latvijā un arī Baltijas valstīs. Uzņēmums ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija" strādā kopš 2015. gada decembra, kad tika pabeigta "Orkla" grupai piederošo kompāniju SIA "Spilva" un AS "Gutta" apvienošana vienā uzņēmumā. Jau vairāk nekā 20 gadus Latvijā un arī tās kaimiņvalstīs ir pazīstami un iecienīti uzņēmuma zīmoli un produkti, kas pieejami tādās kategorijās kā tomātu mērces un kečupi, majonēzes, dresingi, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, garšvielas, sulas un nektāri.

"Orkla" ir vadošais plaša patēriņa zīmolu preču uzņēmums Ziemeļvalstīs un Baltijas valstu reģionā. "Orkla" grupai ir stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās arī Indijā, Čehijā un Austrijā. "Orkla" ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. "Orkla" apgrozījums 2015.gadā bija 33,2 miljardi NOK (3,6 miljardi EUR), grupā strādā 14 670 darbinieku.

Vairāk: www.orklafoods.lv

Informāciju sagatavoja Andris Zeļenkovs, "Orkla Foods Latvija" sabiedrisko attiecību konsultants.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana