Ziņas no biznesa

Zemnieku saimniecība "Joži" saņem 1,5 miljonu eiro finansējumu

Mārtiņš Panke, SEB banka
22.04.2016

Jaunpils novada zemnieku saimniecība Joži saņēmusi SEB bankas aizdevumu 1,5 miljonus eiro. Tie paredzēti graudkopības ražošanas paplašināšanai, iegādājoties jaunas lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības.

Saimniekiem Gunai un Gunvaldim Sproģiem piederošā zemnieku saimniecība nodarbojas galvenokārt ar graudkopību, un tā ir starp 10 lielākajām saimniecībām Latvijā pēc apstrādāto zemju platības un finanšu rādītājiem.

ZS Joži saimnieks Gunvaldis Sproģis: "Apsaimniekojot tūkstošiem hektāru zemes ir nepieciešams drošs un stabils partneris, kā SEB banka. Ņemot vērā ilggadīgo pozitīvo pieredzi ar SEB banku, konkrēti ar Dobeles filiāli, novērtējot operatīvo, profesionālo un uz savstarpējo uzticēšanos balstīto sadarbību, 2015. gadā sākām izmantot arī SEB līzinga pakalpojumus, kura piedāvājums lauksaimniecības tehnikas iegādei bija izdevīgākais. Ar izvēli esam ļoti apmierināti. Uzskatu, ka šī sadarbība ir izdevīga abiem partneriem."

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars: "Joži ir viena no profesionālākajām zemnieku saimniecībām ne vien Zemgalē, bet visā Latvijā. Mūsu līdzšinējā sadarbībā esam pārliecinājušies par Jožu pārdomāto attīstības stratēģiju, tādēļ esam gandarīti kā saimniecības galvenais finanšu partneris sniegt kārtējo ieguldījumu tās mērķu sasniegšanā. Lauksaimniecība un it īpaši graudkopība ir nozare, kur varam konkurēt pasaules līmenī, ja vien spējam prasmīgi saimniekot un gudri izmantot gan pieredzi, gan jaunākās tehnoloģijas".

Zemnieku saimniecība Joži veidojusies pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā un šobrīd ir viena no Latvijas lielākajām graudaudzētājām, kas apstrādā vairāk nekā 5000 hektārus. Jožu saimnieki aktīvi atbalsta arī pieredzes apmaiņu ar citiem Latvijas lauksaimniekiem, un Jožos ik vasaru notiek "Lauku dienas".

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina klātesamība 20 pasaules valstīs. Uz 2015. gada 31.decembri SEB grupas kopējie aktīvi veidoja 2 496 miljardu Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā - 1 700 miljards Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku.

Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

SEB banka

x

Paroles atgadināšana