Ziņas no biznesa

Par vasaru liecina Latvijas zemenes - ar šodienu tās pieejamas "Rimi" veikalos

Inga Bite, Rimi Latvia
27.05.2016

Sākot ar piektdienu, 27.maiju, lielākajos Rimi veikalos sortimentā nonāk pirmās Latvijā audzētās zemenes no ekoloģiskās lauksaimniecības uzņēmuma Lepšas. Zemenes ir tās ogas, kas iezīmē vasaras sākumu, un to lietojums uzturā ir visdažādākais - sākot ar kūkām un desertiem līdz pat gaļas marinādēm un grila mērcēm.

“Mums ir ļoti liels prieks, ka sortimentā arvien vairāk parādās Latvijā audzēti augļi, dārzeņi un ogas. Zemenes ir vienas no gaidītākajām vasaras vēstnesēm, kas lietojamas neskaitāmos veidos un pagatavojamas visdažādākajās receptēs. Īpaši eksotiskas ir zemeņu gaļas marinādes un grila mērces ar zemenēm,” uzsver Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Zemeņu gaļas marināde ir pavisam vienkārši pagatavojama, tai nepieciešams 500 gramu zemeņu, maltā veidā. Tām jāpievieno ēdamkarote citronu sulas, sāls un pipari pēc vajadzības. Garšas atsvaidzināšanai var pievienot arī piparmētras. Zemeņu masā iejauc izvēlēto 1 - 1,5 kilogrami gaļas un atstāj to uz nakti. Zemenes dod patīkamu saldskābu garšu, taču piparmētras - svaigumu.

Pirmās zemenes nāk no Bauskas puses, kur ekoloģiski tīras lauksaimniecības produkcija tiek audzēta 25 hektāru lielā platībā, no kuriem vairāk kā 8 hektāri ir zemeņu stādījumi. Uzņēmums Lepšas zemenes audzē kopš 2009.gada, akcentu liekot uz to, ka ogas un arī cita produkcija tiek audzēta videi un cilvēka veselībai draudzīgā veidā - maksimāli izvairoties no ķīmisko preparātu lietošanas. Zemenes tiek audzētas dobēs, kas aprīkotas ar laistīšanas sistēmu un pārklātas ar plēvi, lai nodrošinātu ogu tīrību. Uzņēmums ir iegādājies un aprīkojis 1 hektāru zemeņu platību ar tuneļiem jeb plēves tipa siltumnīcām, kas nodrošina agrāku zemeņu ražu.

Latvijā audzētās zemenes 500 gramu iepakojumā maksās 4,99 eiro, taču, palielinoties ražas apjomam, ir paredzama ogu cenu samazināšanās.

Pašlaik Rimi Latvia tīklā ir 118 trīs formātu veikali: 30 Rimi hipermārketi, 42 Rimi lielveikals un 46 zemo cenu veikali Supernetto. Rimi un Supernetto veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Rimi Latvia

x

Paroles atgadināšana