Ziņas no biznesa

Latvijā radīts jauns saldējuma veids - biezpiena sieriņa saldējums "Kārums"

Linda Mežgaile, Food Union
04.07.2016

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union ir radījis unikālu biezpiena sieriņa saldējumu Kārums uz kociņa ar patīkami skābenu garšu. Tas ir pirmais saldējums Latvijā, kura galvenā sastāvdaļa ir augstvērtīgs biezpiens, kas ir lielisks olbaltumvielu un kalcija avots. Kopumā Food Union ir investējis vairāk nekā 120 tūkstošus eiro jaunā Kārums biezpiena sieriņa saldējuma veida izstrādē un ražošanā.

Jaunais Kārums saldējums ir pieejams ar divām populārākajām biezpiena sieriņa garšām. Proti, Kārums vaniļas biezpiena sieriņa saldējums šokolādes glazūrā un Kārums karameļu biezpiena sieriņa saldējums karameļu garšas glazūrā. Produkta pamata sastāvdaļa ir biezpiens, kas tiek gatavots no augstākās kvalitātes Latvijas zemnieku piena, tamdēļ tas ir īpaši veselīgs un uzturvielām bagāts. Kārums biezpiena sieriņa saldējums pieejams vidēja izmēra porcijās - 60 grami, tamdēļ tas ir labi piemērots ērtai ēšanai gan pieaugušajiem, gan bērniem.

"Tas ir nebijis notikums Latvijā - tautā tik ļoti mīlēts biezpiena sieriņš Kārums, kas ir viens no spilgtākajiem Latvijā radītajiem produktiem, kas ir pārvērties par saldējumu! Tajā ir saglabāta unikāla biezpiena sieriņa garša ar maigu biezpienam raksturīgu skābumu, kas noteikti patiks mēreni saldu saldējuma cienītājiem. Baudiet šo gardo Kārums biezpiena sieriņa saldējumu ikdienā, kad gribas kādu veselīgāku našķi, un atvēsinieties ar to karstajā vasaras dienās, lai arī kur jūs būtu - pludmalē ar draugiem, mazdārziņā ar ģimeni vai darbā ar kolēģiem," saka AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Jaunie Kārums biezpiena sieriņa saldējumi jau tagad ir pieejami tādos tirdzniecības tīklu veikalos kā Maxima un Mego un citos piemājas veikaliņos.

Par Food Union

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums un vadošais pārtikas un dzērienu ražotājs Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā - AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens un SIA Rīgas piensaimnieks, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - Premia, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā - Premier Is, trešo lielāko saldējuma ražotāju Norvēģijā - Isbjørn Is, un otru lielāko saldējuma ražotāju Rumānijā - Alpin57Lux.

Food Union darbība atbilst visaugstākajiem pārtikas drošības un kvalitātes standartiem. Uzņēmuma ražotnes ir saņēmušas ISO 9001, ISO 14000 un ISO 22000, FSSC 22000, kā arī Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas HACCP sertifikātus.

Food Union

x

Paroles atgadināšana