Ziņas no biznesa

"Ādažu Čipsu" ražotājs paplašina sāļo uzkodu segmentu, sākot ražot pilngraudu kraukšķus

Lineta Mikša, Orkla Confectionery & Snacks Latvija
08.09.2016

Iecienītā sāļo uzkodu zīmola "Ādažu Čipsi" ražotājs "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" uzsāk pilngraudu kraukšķu ražošanu, paplašinot savu produktu portfeli ar Latvijas tirgū vēl nebijušu sāļo uzkodu.

"Šodien viena no mūsu ikdienas prioritātēm ir veselīgāks uzturs, tādēļ arī mēs, iedvesmojoties no Latvijas iedzīvotājiem, radījām jaunu, vēl Latvijas tirgū nebijušu produktu - pilngraudu kraukšķus. Tik pat gardi kā kartupeļu čipsi, bet veidoti no pilngraudiem. Tieši pirms šī produkta izstrādes veicām aptauju iedzīvotāju vidū, kuras rezultāti apstiprināja, ka lielākā daļa (65%) Latvijas čipsu patērētāju labprāt baudītu veselīgākas sāļās uzkodas, ja tādas būtu pieejamas tirgū*," papildina "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" zīmola vadītāja Aija Novicka.

Jaunie pilngraudu kraukšķi ir pilnīgi cita veida našķis - tie gatavoti augstvērtīgā saulespuķu eļļā no 70% pilngraudu miltu, kas malti no nepārstrādātiem kviešu, auzu un miežu graudiem. "Ādažu Čipsi" pilngraudu kraukšķu ražošanā tiek izmantoti pilngraudu milti, kuru pārstrādes procesā no grauda netiek atdalīts dīglis un klija, kas ir bagātīgs šķiedrvielu avots, tādējādi radot uzturvērtību.

"Ādažu Čipsi" pilngraudu kraukšķi ar izteiktu reljefu jaunai uzkodu baudīšanas pieredzei ir pieejami ar divām izteiksmīgām garšām - tomātu salsas un krējuma/sīpolu - lielākajās tirdzniecības vietās Latvijā no šā gada augusta.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir lielākais kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotājs Latvijā ar zīmolu "Ādažu Čipsi", ieņemot vairāk nekā 48%** lielu tirgus daļu. Uzņēmuma pro-dukcija ar zīmolu "Taffel" tiek eksportēta uz Baltijas valstīm, Skandināviju, ASV, Krieviju, Liel-britāniju, Gruziju, Kazahstānu un Azerbaidžānu.

*Avots: GfK čipsu patēriņa pētījums Latvijā no 2016. gada februāra līdz martam.

**Avots: Orkla Confectionery&Snacks Latvija aprēķini daļēji balstīti uz Nielsen informāciju par Sāļo uzkodu (čipsu un ekstruderi) kategoriju Latvijas Mazumtirdzniecības indeksā no 2015. gada februāra/marta līdz 2015. gada decembrim/2016. gada janvārim. (Autortiesības 2016, The Nielsen Company.)

Par "Orkla Confectionery & Snacks Latvija":

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" (iepriekš "NP Foods") ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv šādus produktu zīmolus: Laima, Selga, Staburadze, Ādažu Čipsi un Taffel. Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1 000 cilvēki.

Par "Orkla":

"Orkla" ir tirgus līderis plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoreju konceptuālo risinājumu piegādē Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. "Orkla" grupai ir arī stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Indijā, Čehijā un Austrijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā. "Orkla" ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. "Orkla" apgrozījums 2014. gadā bija 30 miljardi NOK (3,41 miljardi EUR), grupā strādā 13 tūkstoši darbinieku.

Papildu informācija:

Orkla Confectionery & Snacks Latvija

x

Paroles atgadināšana