Ziņas no biznesa

Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" sagaida 20 gadu jubileju ar vērienīgu attīstības stratēģiju

Ilona Bukša, SIA "Forevers"
12.09.2016

-> Uzņēmuma vadītājs Andrejs Ždans gandarīts par biznesa vides uzlabošanos

-> Līdz ar jauno ražotni plānots straujš ražošanas jaudas palielinājums

-> Kompānijai nav kredītu

-> Saliekot taisnā līnijā tik daudz cīsiņu kā Forevers saražojis piecu gadu laikā, iegūtu distanci no Rīgas līdz Rio

Sagaidot 20 gadu jubileju Latvijas tirgū, SIA "Forevers" realizējis biznesa stratēģijas mērķus - kļuvis par vienu no nozares līderiem un strādā bez banku aizdevumiem. Pašlaik sasniegtais ļauj uzņēmumam likt krietnus pamatus turpmākās divdesmitgades izaugsmes stratēģijai, plānojot jauno ražotni, būtisku jaudas palielināšanu un strādājot pie ilgtspējīga regulējuma ierosinājumiem pārtikas nozares jomā Eiropas Savienības līmenī.

Darbības laikā uzņēmums SIA "Forevers" ir strauji audzis. 1996.gadā uzņēmumā darbu sāka 16 darbinieki, pašlaik tajā strādā 247 cilvēki, četri - vēl no pašiem uzņēmuma pirmsākumiem. Biznesa laikā uzkrāto pieredzi komentē uzņēmuma vadītājs Andrejs Ždans: "Kā pirms 20 gadiem, tā arī tagad biznesā var paļauties tikai uz sevi un savu komandu. Biznesa vide, protams, pa šiem gadiem ir ļoti mainījusies, turklāt uz pozitīvo pusi - gan likumdošana, gan uzraudzības institūcijas, gan tagad ir daudz dažādu asociāciju un federāciju, taču gala rezultātā tāpat neviens cits necīnīsies par tavu biznesu, neiekāps tavās kurpēs, lai izprastu vienu vai otru problēmu. Vienmēr jāatceras, ka paša bizness ir tik spēcīgs, cik spēcīgs esi tu pats un tava komanda."

Pašlaik SIA "Forevers" ir viens no modernākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā ar mūsdienīgām tehnoloģijām, kas ļauj ne tikai palielināt ražošanas apjomus, automatizēt produktu izstrādi, bet arī ievērot augstus higiēnas standartus.

Uzņēmuma veiksmes pamatā ir biznesa stratēģija, kas tika atzinīgi novērtēta arī šī gada Eiropas Biznesa Balvas konkursā (European Business Awards) un ļāva uzņēmumam kļūt par Nacionālo čempionu pirmajā atlases kārtā. Stratēģija orientēta uz patērētāju vēlmēm, un tās apmierināt izdodas, pateicoties kvalitātes un cenas atbilstībai.

Pēdējo piecu gadu laikā uzņēmums nepārtraukti ir kāpinājis apgrozījumu, sasniedzot 30 miljonus eiro 2015. gadā. Uzņēmums prognozē 2016. gada apgrozījuma pieaugumu 3 - 5% apmērā.

"Lai raksturotu līdzšinējos ražošanas apjomus, izvēlējāmies laika posmu 5 gadi un aprēķinājām, ka esam saražojuši ap 80 738 800 cīsiņu vienību. Saliekot tos taisnā līnijā, varētu iegūt distanci, kas līdzvērtīga attālumam no Rīgas līdz Riodežaneiro," saka A.Ždans.

Nomaksātie kredīti un saņemtais finansējums:

• No 1997. līdz 2012.gadam saņemti kredīti 7 158 606 EUR apmērā - nomaksāti uz doto brīdi.

• No 1997. līdz 2012.gadam saņemtie līzingi 840 000 EUR apmērā - nomaksāti uz doto brīdi.

• No 2005. līdz 2015.gadam saņemts ES līdzfinansējums 3 471 724 EUR apmērā.

SIA "Forevers"

x

Paroles atgadināšana