Ziņas no biznesa

Putnu fabrika "Ķekava" iegūst vadošo globālo pārtikas kvalitātes sertifikātu un palielinās eksporta apjomu

Maija Avota, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
13.10.2016

Vadošais putnu gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava" ir ieguvis pasaulē atzītāko pārtikas kvalitātes sertifikātu BRC, kas apliecina PF "Ķekava" atbilstību augstiem starptautiskajiem pārtikas kvalitātes un drošības standartiem un pavērs uzņēmumam plašas eksporta iespējas gan jau esošajos, gan jaunos eksporta tirgos.

"BRC sertifikāts ir ārkārtīgi nozīmīgs apliecinājums PF "Ķekava" produktu drošībai un uzticamībai. Pēdējā pusgada laikā mūsu komanda ir rūpīgi strādājusi pie ražošanas modernizācijas un ieviesuši virkni visaugstākā līmeņa standartu vairākos produktu ražošanas posmos. BRC sertifikāts apliecina mūsu kvalitāti gan vietējam pircējam tepat Latvijā, gan paver mums jaunas eksporta durvis. Ekports, kurš šobrīd veido 27% no kopējā PF "Ķekava" saražotās produkcijas apjoma, kļūst par aizvien nozīmīgāku mūsu darbības daļu un esam priecīgi, ka mūsu pozīcijas staprtautiskajos tirgos nostiprinās. Mūsu plāns ir kāpināt eksporta apjomu par 10% gadā, un šobrīd to veiksmīgi izdodas īstenot," saka Andrjus Pranckevičs (Andrius Pranckevičius), AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs.

BRC (British Retail Consorcium - Lielbritānijas Mazumtirdzniecības apvienība) ir vadošā pārtikas drošības un kvalitātes sertifikācijas programma pasaulē un starptautiski atzīts apliecinājums pārtikas ražotāja uzticamībai, kvalitātei un drošībai. BRC sertifikācijas programmu izveidojusi Lielbritānijas lielveikalu ķēžu apvienība ("Asda", "Tesco" un "Sainsbury"), un pēc tās vadās liela daļa globālo mazumtirdzniecības tīklu , to skaitā "Lidl", "Aldi", "Metro" un citi.

"Konkurēt ar lielo Eiropas ražotāju piegādātajiem apjomiem nav viegli, bet mūsu priekšrocība ir spēja konkurēt ar augstākās kvalitātes nišas produktiem. Mēs paši veicam un pilnībā pārraugām visu gaļas ražošanas procesu - no cāļu izaudzēšanas, līdz gatavu produktu ražošanai. Tas ļauj mums galvot par kvalitāti visos ražošanas posmos un attiecīgi apliecināt to gan mazumtigotājiem, gan pircējiem," saka A.Pranckevičs.

Šogad PF "Ķekava" sāka piedāvāt speciālu produktu zīmolu "Top Choice Poultry" ārvalstu tirgum, kas piedāvā gan svaigu, gan saldētu vistas gaļu. Šobrīd "Top Choice Poultry" zīmola vistas gaļas produkti nopērkami Nīderlandē un Zviedrijā.

Pašlaik eksports veido 27% no kopējā PF "Ķekava" saražotās produkcijas apjoma, orientējoties galvenokārt uz Baltijas valstīm un Skandināviju.

PF "Ķekava" produkcijas ražošanai izmanto tikai pašu, Latvijā audzētu cāļu gaļu. PF "Ķekava" kopā ar SIA "Lielzeltiņi" ir vienīgie putnu gaļas lielražotāji Latvijās, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu - no cāļu izaudzēšanas līdz gataviem putnu gaļas produktiem.

PF "Ķekava" svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, kam piešķirta Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde "Kvalitatīvs produkts" jeb "Zaļā karotīte", kas apliecina, ka PF "Ķekava" svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.

Par AS "Putnu fabrika Ķekava"

AS "Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma no pašu audzētiem cāļiem.

PF "Ķekava" šobrīd strādā vairāk nekā 740 darbinieki. Uzņēmums ražo vairāk nekā 240 dažādus vietējas izcelsmes produktus.

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana