Ziņas no biznesa

"Getliņi" jaunā tomātu raža jau veikalos

AgroPols
25.11.2016

"Getliņi EKO" ir atklājis jauno 2016.gada rudens tomātu sezonu. Pirmie tomāti "Getliņu" veikalā nonāca jau pirms 2 nedēļām, bet jau šobrīd jaunā raža ir pieejama gan firmas veikalā, gan vadošajos pārtikas tirdzniecības veikalos Rīgā un citviet Latvijā.

Siltumnīcās šogad tika iestādīti 24'500 tomātu stādi. "Getliņi" agronoms šogad izvēlējās un turpina audzēt piecas no iepriekšējā gadā pārbaudītajām tomātu šķirnēm: oranžos tomātus BEORANGE, kokteiļtomātus AMOROZO, sarkanos lielos tomātus MANAGUA un aveņkrāsas ķekaru tomātus HAIKU. Raža arī būs līdzvērtīga pērnai sezonai, proti, 16-18 tonnas nedēļā.

"Getliņi" veikalā tomātu cena ir 4,20 EUR/kg. Specializētais veikals atrodas poligona "Getliņi" teritorijā, Kaudzīšu ielā 57, Stopiņu novadā. Tā darba laiks ir darba dienās no plkst.11.00-19.00.

Par Getliņi EKO

SIA "Getliņi EKO" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Vairāku gadu garumā poligonā "Getliņi" veiktās investīcijas atkritumu apsaimniekošanā un elektroenerģijas ražošanā ir apliecinājušas savu efektivitāti, finansiālo atdevi un labvēlīgu ietekmi uz vides saudzēšanu. Siltumnīcu izveide un tomātu audzēšana ir Latvijā unikāls piemērs ekoloģiski saderīgu darbības virzienu ieviešanai. Energobloka saražotais siltums tiek izmantots "Getliņi EKO" siltumnīcu apsildei, nodrošinot ideālu vidi lauksaimnieciskajai ražošanai gada aukstajos mēnešos. Siltumnīcu izveide poligona teritorijā, kur elektrības ražošanas rezultātā rodas siltums, ir reti izplatīta, bet pārbaudīta videi draudzīga pieredze citos Eiropas poligonos. To īsteno tādas valstis kā Holande un Zviedrija.

Informāciju sagatavoja Linda Vītola-Barānova.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana