Ziņas no biznesa

Konkursa "Biznesa ekspresis" Kurzemes finālā uzvar ideja par pārtikas produkta ražošanu ar augstu uzturvērtību, izmantojot ekoloģiski audzētus un kaltētus circeņus

AgroPols
14.12.2016

13.decembrī koncertzālē "Lielais dzintars" norisinājās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotā reģionālo biznesa ideju konkursa "Biznesa ekspresis" Kurzemes fināls. Par konkursa uzvarētāju Kurzemes plānošanas reģionā kļuva Egija Gitendorfa ar biznesa ideju par pārtikas produkta ražošanu, kura saturā atrodams augsts olbaltumvielu, dzelzs, B12 vitamīnu un šķiedrvielu daudzums, un tā izgatavošanā tiek izmantoti ekoloģiski audzēti un kaltēti circeņi. Idejas autore ieguva 5000 EUR savas idejas īstenošanai.

2.vietu un 3000 EUR naudas balvu ieguva Alise Krūmiņa ar biznesa ideju par "Stand Up Paddle (SUP)" nomas punkta izveidi, savukārt 3. vietu un 2000 EUR naudas balvu ieguva Līva Smilgzieda ar biznesa ideju par mantu uzglabāšanu un sauļošanās krēslu īri Ventspils pludmalē. Kopumā konkursam tika iesniegtas 44 idejas no Kurzemes plānošanas reģiona.

1.vietas ieguvēja Egija Gitendorfa dalījās savās emocijās pēc uzvaras finālā: "Ir liels prieks, jo Latvijā šāda produkta nav, turklāt ir gūts novērtējums no žūrijas - ir saņemta ne tikai pirmā vieta, bet arī simpātiju balva. Tas ir liels gods un man būs kā impulss darboties uz priekšu, jo arī citi saskata šai idejai nākotni."

Konkursa fināla norises laikā pieci labākie biznesa ideju autori prezentēja izstrādātos biznesa plānus žūrijas komisijai, kā arī atbildēja uz žūrijas uzdotajiem jautājumiem par biznesa plāna aspektiem.

Žūrijas komisiju veidoja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Reģionālās politikas departamenta Reģionālās ekonomikas nodaļas vadītāja Dace Ziediņa, Ekonomikas ministrijas Inovācijas departamenta Inovācijas politikas nodaļas vecākais eksperts Kalvis Altens, biedrības "Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls" investors Ģirts Cēlājs, Kurzemes plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centra vadītāja Baiba Kūma, kā arī uzņēmēji - SIA "Cemex" komercdirektors Māris Gruzniņš un SIA "AMAZONE" mārketinga speciāliste Dzintra Andersone.

Kurzemes reģiona žūrijas komisijas priekšsēdētājs Māris Gruzniņš, SIA "Cemex" komercdirektors: "Manuprāt, šis biznesa ideju konkurss ir labs veids, kā potenciālajiem uzņēmējiem cīnīties par savas idejas īstenošanu un tai nepieciešamā finansējuma iegūšanu. Iesniegto ideju skaits bija diezgan liels, taču veiksmīgāki bija tie, kuri ne tikai spēja pasniegt oriģinālu ideju, bet arī to rūpīgi pārdomāt un izstrādāt labu un reālistisku biznesa plānu."

Konkursa "Biznesa ekspresis" fināli norisinās piecos Latvijas plānošonas reģionos un šis bija pirmais no pieciem fināliem, kas līdz decembra beigām norisināsies Latvijas reģionos.

Par konkursu "Biznesa ekspresis"

Reģionālo biznesa ideju konkurss "Biznesa ekspresis" norisinās no 26.septembra līdz 20.decembrim, un tā mērķis ir atrast un pilnveidot labākās biznesa idejas visas Latvijas ietvaros, tādejādi sekmējot uzņēmējdarbības attīstību reģionos un veicinot interesi par uzņēmējdarbību kopumā. Kopumā konkursam tika iesniegtas 313 biznesa idejas no visas Latvijas, kas apliecinājis iedzīvotāju ieinteresētību Latvijas reģionos attīstīt uzņēmējdarbību un efektīvi izmantot vietējos resursus.

Konkursu rīko Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Norvēģijas finanšu instrumenta programmas LV07 "Kapacitātes stiprināšanas un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm" projekta "Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde" (projekta Nr. 4.3-24/NFI/INP-001) ietvaros, sadarbībā ar sabiedrisko attiecību aģentūru "Repute".

Konkursu atbalsta Latvijas plānošanas reģionu uzņēmējdarbības centri, biedrība "Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls" (LatBAN), SIA "Academia Strategies", SIA "Sula", SIA "Turbas", SIA "Valmiermuižas alus", SIA "Dabba", SIA "CEMEX", SIA "Amazone", IK "TĒMA-Mode", SIA "RICH MEDIA", SIA "ROLS", SIA "DK Projekts".

Informāciju sagatavoja Sabīne Dzene.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana