Pieredze

"Food Union" un Somijas zemnieki tiekas pieredzes apmaiņas nolūkā un pārrunā aktuālo situāciju piena nozarē

Linda Mežgaile, Food Union
06.08.2015

Vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Latvijā Food Union pārstāvji un piena piegādātāji trešdien, 5.augustā, tikās ar Somijas zemniekiem, lai apmainītos ar pieredzi un apspriestu aktuālo situāciju piena nozarē. Tikšanās ietvaros Somijas zemnieki apskatījās arī Food Union ražotni AS Rīgas piena kombināts.

Ņemot vērā šā brīža situāciju piena nozarē, tikšanās laikā īpaša uzmanība tika pievērsta tādiem aktuāliem jautājumiem kā piena ražošanas motivācija un atbalsta instrumenti krīzes laikā. Apspriest arī, kādas inovācijas un ieteikumus piena nozarei piedāvā somu zinātnieki, kā Somijas izglītības sistēma gatavo speciālistus darbam lauksaimniecības nozarei un kādas šajā valstī ir lauksaimnieku organizācijas. Pašmāju piena ražotājiem bija iespēja iepazīties arī ar piena ražošanas saimniecības modeli Somijā un to, kā somu kolēģi veido komunikāciju ar valsts iestādēm.

"Mēs daudz strādājam, lai palīdzētu mūsu sadarbības partneriem, piena ražotājiem, veicināt konkurētspējas attīstību efektivitātes un kvalitātes paaugstināšanas virzienā. Šādas pieredzes apmaiņas tikšanās organizējam pietiekami regulāri un saprotam, ka tās ir īpaši svarīgas pašreizējā tirgus situācijā, jo jaunas zināšanas piena ražotājiem ļauj efektīvāk strādāt pie nozares stabilizēšanas, cīnoties ar ārējiem faktoriem", saka Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupas) valdes priekšsēdētājs.

Latvijas piena pārstrādātāju pieredzes apmaiņas tikšanos ar Somijas zemniekiem organizēja Food Union vadība AS Rīgas piena kombināts telpās. Tajā piedalījās lielākie Food Union piena piegādātāji un Food Union pārstāvji.

Food Union

x

Paroles atgadināšana