Zināšanas saimniekošanai

Lauku eksporta klubi pieskaņojas uzņēmēju vēlmēm

Ilze Rūtenberga-Bērziņa, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)
26.07.2016

Aizvien pieaugot interesei par Latvijas Lauku eksporta klubos (LLEK) skartajām tēmām, plašumā vēršas arī apskatāmo jautājumu loks. Ozolniekos 2.augustā gaidāmās tikšanās laikā ikviens varēs uzzināt vairāk par interneta sniegtajām iespējām mārketingā, vietējo un eksporta loģistiku, kā arī ekotūrismu.

Elīna Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja: "Šajā tikšanās reizē lielu uzmanību pievērsīsim loģistikai, kas ir būtiska visiem ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem, kuri plāno eksportēt un ne tikai. Jautājumus par mārketingu izskatām katrā tikšanās reizē, bet šoreiz akcentēsim interneta piedāvātās iespējas šajā jomā. Analizēsim arī mājaslapu nozīmi lauku uzņēmējdarbībā. Pavisam jauna tēma šai reizē būs ekotūrisms un ilgtspējīga tūrisma attīstība Latvijā eksportspējīga pakalpojuma veidošanā".

Augusta sākumā paredzētajā eksporta kluba sanākšanas reizē Ozolniekos piedalīsies virkne pieredzējušu un zinošu ekspertu: Gunvaldis Ezermanis, SIA "LSH" valdes loceklis un direktors. Šis uzņēmums piedāvā pasaules mēroga loģistikas risinājumus, izmantojot sauszemes, gaisa, jūras, dzelzceļa pārvadājumus. Interneta mārketinga lietas būs Mārtiņa Silgala pārziņā, kurš izstrādājis dažādas lauku un tūrisma biznesa mājaslapas. Savukārt ekotūrismu un tūrisma ilgtspēju Latvijā pārzina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Dabas aizsardzības departamenta vecākais konsultants, Dr. geogr. Ēriks Leitis.

Ikviens, kurš vēlas piedalīties Lauku eksporta klubā, aicināts reģistrēties mājaslapā www.llek.lv . Tas ne vien atvieglos organizatoru darbu, bet ļaus lektoriem savlaicīgi sagatavoties uzņēmējus interesējošo jautājumu skaidrošanai un noderīgu padomu sniegšanai.

Eksporta klubu tikšanās tiek organizētas, lai iedrošinātu un sniegtu atbalstu esošajiem un topošajiem reģionu uzņēmējiem domāt, uzsākt vai paplašināt savas produkcijas un pakalpojumu eksportu.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)

x

Paroles atgadināšana