Zināšanas saimniekošanai

Nātru marmelāde un pikantie cūku pupu kraukšķi Inovācijas stendā izstādē "Riga Food 2016"

AgroPols
05.09.2016

Izstādes Riga Food 2016 ietvaros no 7. līdz 10.septembrim Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā organizē stendu "Inovācija pārtikai" un starptautisku kontaktbiržu uzņēmējdarbības, un pētniecības un attīstības veicināšanai. Inovācijas stends jau tradicionāli demonstrēs pilnu inovācijas procesu no idejas līdz gatavam produktam, ietverot un skaidrojot visus attīstības posmus, kas nepieciešami pārtikas nozares produktam vai pakalpojumam, lai ideja nokļūtu tirgū un nestu peļņu tās īpašniekam.

Inovācijas stendā būs iespējams saņemt konsultācijas no sekojošu organizāciju ekspertiem: Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā, LR Patentu valde, Pārtikas Veterinārais dienests, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un tās pētniecības institūti: Agroresursu ekonomikas institūts (tai skaitā laukaugu un graudaugu selekcionēšana), Dārzkopības institūts (dārzkopības un augļkopības izpēte), Rīgas Tehniskās universitātes Zaļo tehnoloģiju inkubators un Biokompozītmateriālu institūts, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas universitāte un biznesa inkubators, tāpat izglītības iespējas ēdināšanas un viesmīlības nozarēs skaidros Olaines mehānikas un tehnoloģijas koledžas un Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikuma pārstāvji.

Inovācijas stendā pieredzē dalīsies un jaunos produktus demonstrēs arī uzņēmumi no biznesa inkubatoriem un universitātēm: Pupuchi (pupu kraukšķi no cūku pupām), Bee In (bišu vaska un kokvilnas ietinamais materiāls), Kalnup un Klein (nātru un upeņu lapu marmelādes), Dabas Kaste (dabīgo gardumu pārsteigumu kastītes), Monkey-Pop (dabīgās augļu un ogu uzkodas), Marley’s Fit (Našķis suņiem un viņu cilvēkiem), Nipon (bioplastmasa pārtikas iepakošanai), Bee Bite (bišu maizes pastilas ar upenēm, dzērvenēm un smiltsērkšķiem), Garden Snack (kraukšķīgie ābolu un bumbieru čipsi), On Plate (Fitnesa šķīvji).

Ceturtdien, 8.septembrī, sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti notiks seminārs "Graudaugi un pākšaugi inovatīvu produktu ražošanā", kura laikā pētnieki, profesori un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes speciālisti stāstīs par jaunākajiem pētījumiem un iestrādnēm jaunu graudaugu un pākšaugu produktu izstrādē un ražošanā.

Piektdien, 9.septembrī, notiks starptautiska kontaktbirža, kuras mērķis ir sadarbības veicināšana starp nozares zinātniekiem un uzņēmējiem biznesa vai tehnoloģiju sadarbības veicināšanai, kontaktu veidošanai un kopīgu projektu iniciēšanai. Kontaktbiržai šobrīd reģistrējušies vairāk kā 40 dalībnieku no 16 valstīm. Reģistrācija un tikšanos rezervēšana turpināsies līdz pat 8. septembrim. Piereģistrēties un iepazīties ar dalībnieku interešu profiliem iespējams: https://www.b2match.eu/rigafood2016

Informāciju sagatavoja Dzintra Švarcbaha.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana