Zināšanas saimniekošanai

Arī turpmāk suņu mikročipēšanu veiks tikai sertificēti veterinārārsti

Māra Viduža, Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB)
08.09.2016

LVB informē suņu īpašniekus - arī turpmāk mikročipēšanu veiks tikai sertificēti veterinārārsti.

Saeimas deputāti ceturtdien, 08.09.2016., noraidīja Zemkopības ministrijas izstrādāto likumprojektu "Grozījumi Veterinārmedicīnas likumā", pieņemot lēmumu to nevirzīt skatīšanai komisijā.

Suņu īpašniekiem tas nozīmē labas ziņas, proti, ka arī turpmāk suņu īpašnieki savam mīlulim saņems tikai kvalitatīvu, profesionālu un drošu pakalpojumu, skaidro Latvijas Veterinārārstu biedrība.

Biedrība atkārtoti vērsusies Zemkopības ministrijā ar lūgumu nodrošināt suņu īpašniekiem iespēju reģistrēt savus suņus Lauksaimniecības datu centra datubāzē attālināti, izmantojot drošas autorizēsanās iespējas ar bankas karti.

Tāpat biedrība ir izteikusi priekšlikumu samazināt reģistrācijas maksu vai pilnībā atcelt to atsevišķām maznodrošinātajām iedzīvotāju grupām, kā arī noteikt nulles reģistrācijas cenu tiem suņiem, kuri tiek ievietoti patversmēs.

Ceram, ka visdrīzākajā laikā valsts atrisinās problēmas, kuras LVB identificējusi kā galvenos reģistrāciju kavējošos faktorus. Likumprojekts bija ļoti nekvalitatīvs, ar to nebija iespējams palielināt reģistrējamo suņu skaitu valstī, tāpēc ir patiess prieks par deputātu lēmumu balsot pret likumprojektu, pret kura virzību iebilda arī savas jomas eksperti Konkurences padome, KNAB un vairākas ministrijas. Ar šo balsojumu ir pārtraukta nejēdzīga nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšana, Zemkopības ministrijai ir dots uzdevums risināt problēmas konstruktīvi un racionāli, uzsver biedrība.

Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB)

x

Paroles atgadināšana