Citi notikumi

Pieteikšanās konkursam "Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda".


30.07.2016

30.jūlijā Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros notiks biedrības "Siera klubs" un Latvijas Maiznieku biedrības, sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi un pašvaldības aģentūru "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs", organizētais Latgales reģiona konkurss "Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda".

Biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova: "Konkursa mērķis ir popularizēt Latvijas produktus, vispirms - biezpienu un maizi, kā arī citus ar tiem saderīgus. Jā, kopš senseniem laikiem Latvijā zinām, cik gards ir biezpiens ar krējumu, piekožot siļķīti, kartupelīti un maizīti, bet šiem produktiem ir neizmērojamas iespējas arī konditorejā. Radīsim jaunas receptes un uzvarēsim."

Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka: "Biezpiena patēriņš Latvijā gadu no gada pieaug, bet maizes - nē. Tāpēc meklējam interesantas idejas, lai cilvēki ikdienā un svētkos neatteiktos no vissenākā produkta - maizes, kura dod gan veselību, gan spēku, ir tik daudzveidīga un garšīga. Liekot kopā biezpienu un maizi, varētu rasties jaunas receptes, jaunas garšas."

Dalībnieku uzdevums atbraukt uz konkursu, atvedot gatavu 4 kilogramu smagu gardumu. Tās var būt saldas vai sāļas tortes, ruletes, sacepumi, uzkodas, cepumi… Veikumu vērtēs profesionāla žūrija un priecāsies par jaukām, interesantām idejām, veiksmīgiem Latvijā audzētu un ražotu produktu salikumiem. Protams, galvenā "vijole" jāspēlē biezpienam un maizei.

Balvas lieliskas! 1. - 3. vietu ieguvējiem apmaksāts triju dienu brauciens uz Briseli un mājsaimniecībā noderīga tehnika. Labas balvas arī visiem pārējiem dalībniekiem. Bet galvenais parādīt un palepoties ar savu māku un paskatīties, ko prot citi, aizgūt idejas.



Informācija

Pieteikumus rakstiet brīvā formā un sūtiet uz e-pastu: sieraklubs@inbox.lv  vismaz 7 dienas pirms konkursa.



Atbildīgais
Biedrība "Siera klubs" un Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi un pašvaldības aģentūru "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs"

Izziņas

Vanda Davidanova,


biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja


Mob. +371 29487375


e-pasts sieraklubs@inbox


www.sieraklubs.lv

Siera klubs

x

Paroles atgadināšana