NVO ziņas

Notiks gadskārtējās LPS un VARAM sarunas

Kristīne Kļaveniece, LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM)
06.05.2016

Piektdien, 2015.gada 6.maijā, notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) gadskārtējās sarunas. Tās vadīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Uz atvērtu diskusiju par pašvaldībām nozīmīgiem jautājumiem šogad līdzīgi kā iepriekš gaidīti arī pašvaldību vadītāji, kuri, balstoties uz vietējā līmenī uzkrāto pieredzi, var sniegt konstruktīvus priekšlikumus ierosināto iniciatīvu pilnveidošanai.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt jautājumus saistībā ar pašvaldības lomu uzņēmējdarbības attīstībā un šim mērķim pieejamos finanšu resursus. VARAM informēs par līdz šim paveikto tās pārraudzībā esošo Eiropas Savienības fondu programmās. Vienlaikus paredzētas diskusijas par dabas aizsardzības politikas īstenošanu Latvijā, t.i. kā līdzsvarot dabas aizsardzības intereses ar teritoriju sociāli ekonomisko attīstību.

Sarunu noslēgumā plānota viedokļu apmaiņa par e-pārvaldes jomas aktualitātēm, t.sk. par valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru tīkla izveidi Latvijā.

LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM)

x

Paroles atgadināšana