NVO ziņas

"Zemnieku saeimas" vadītājs: Vasarāju sēja pabeigta gandrīz visos reģionos

Ivars Motivāns, Nac.ag. LETA
13.05.2016

Patlaban vasarāju sēja ir pabeigta gandrīz visos Latvijas reģionos, trešdien, 11. maijā, LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja biedrības "Zemnieku saeima" vadītājs Juris Lazdiņš.

"Šis pavasaris ir ļoti labvēlīgs, pēc siltās nedēļas sekos nokrišņiem bagātāka nedēļa un zemniekiem vajag gan sauli, gan lietu," sacīja Lazdiņš.

Viņš informēja, ka vasarāju sēja jau ir gandrīz pabeigta un tagad tiek sētas netradicionālās graudaugu kultūras - griķi un citas.

"Arī 90% ziemāju kultūru ir pārziemojušas ļoti labi, atsevišķos reģionos, kur bija kailsals, tos nācās pārsēt, kas jau ir izdarīts," piebilda Lazdiņš.

Kā jau ziņots, Latvijā pagājušajā gadā graudu kopraža sasniegusi visu laiku rekordu - trīs miljonus tonnu, kas ir par 794 300 tonnu jeb 35,7% vairāk nekā 2014.gadā. Kāpumu ietekmēja ne tikai ar graudaugiem apsēto platību pieaugums par 17 200 hektāru, bet arī ievērojams vidējās ražības no viena sējumu hektāra kāpums. Tikmēr graudu vidējā iepirkuma cena turpināja pazemināties un bija 148,06 eiro par tonnu, kas ir zemākā cena pēdējo četru gadu laikā.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana