NVO ziņas

Izstādē "Riga Food" apbalvoti konkursa "Latvijas Atzītākais medus 2016" uzvarētāji

Līga Lapiņa, Latvijas Biškopības biedrība
08.09.2016

7.septembrī tika atklāta starptautiskā izstāde "Riga Food", kas ik gadu pulcē tūkstošiem apmeklētāju. Medaļas tika pasniegtas konkursa " Latvijas Atzītākais medus 2016 " finālistiem, kuri tika noskaidroti šā gada 27.augustā Jelgavā "XVI Vispārējo Latvijas Piena, Maizes un Medus svētku" ietvaros.

27.augustā Jelgavā "XVI Vispārējo Latvijas Piena, Maizes un Medus svētku," laikā notika Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais konkurss " Latvijas Atzītākais medus 2016 ". LBB teltī vairāki simti pasākuma apmeklētāji piedalījās degustācijā un noteica šā gada Latvijas atzītāko medu.

Konkursa uzvarētāji izstādē Riga Food 2016 saņēma medaļas un diplomus. Šogad visi konkursa laureāti ir nopietni ražotāji, kuriem katram dravā ir vairāk nekā 150 bišu saimes un medus izcelsmei un kvalitātei tiek piegriezta īpaša vērība.

Medus mīļotāji par gardāko atzina Z/S Dorītes biškopja Jāņa Sulutaura liepu ziedu medu no Ķekavas novada.

Otrajā vietā ierindojās biškope Lolita Rudzīte no Rembates, Lielvārdes novadā ar dažādu ziedu medu, bet trešajā SIA Meduspils un biškopis Jānis Vainovskis no Saldus ar rapšu medu.

Konkursa mērķis ir izvēlēties atzītāko medu starp nopietniem medus ražotājiem, kas spēj saviem pircējiem nodrošināt medu pietiekamā apjomā, lai ikviens, izvēloties savu mīļāko medus veidu, varētu to arī iegādāties ilgtermiņā un sev vēlamajā apjomā.

Latvijas Biškopības biedrība

x

Paroles atgadināšana