NVO ziņas

Reģistrēti jau 83 000 suņu - Latvijai Baltijā lielākais suņu reģistrs

Māra Viduža, Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB)
02.02.2017

Latvijā šobrīd ir modernākais un Baltijā lielākais valsts suņu reģistrs . Igaunijas reģistrā iekļauti 45 413 suņi , bet Lietuvā valsts uzturētajā reģistrā šobrīd ir reģistrēti 23 000 suņu . Gan Igaunijā, gan Lietuvā, atšķirībā no Latvijas , ir arī alternatīvie reģistri . Tā, piemēram, Lietuvas Mazo dzīvnieku asociācijas reģistrā suņu ir gandrīz četras reizes vairāk nekā valsts uzturētajā datu bāzē. Tas parāda milzīgo veterinārārsta ietekmi uz dzīvnieka īpašnieku lēmumiem un to, cik tālredzīgi ir bijuši Zemkopības ministrijas lēmumi, ka suņu mikročipēšanu var veikt tikai profesionāļi.

Latvijā ir ieviesta progresīvākā reģistrācijas sistēma un pastāv viena datu bāze, kas padara būtiski efektīvāku darbu personām, kam jāstrādā ar ziņām par reģistrētajiem suņiem .

Ja pēdējā laikā dzirdam nepārtrauktas sūdzības no mediķiem par e-veselību, tad par LDC mīļdzīvnieku reģistru veterinārārsti var teikt tikai labus vārdus. Esam apmierināti, sistēma darbojas tehniski nevainojami. Nesen pamanījām kārtējos LDC veiktos uzlabojumus, tā par suņu reģistru Latvijas veterinārārstu biedrības priekšsēdētāja Māra Viduža.

Zemkopības ministrija pieņēma lēmumu veidot vienoto valsts reģistru pēc EUROPETNET eksperta Barck Buchet vizītes Latvijā , kas notika gandrīz 10 gadus atpakaļ. Lauksaimniecības datu centrā reģistrētie suņi ir iekļauti vienotajā EK datu bāzē. Tas nodrošina, ka jebkura mīļdzīvnieka, kurš reģistrēts LDC, nozaudēšanas gadījumā tas atrodams būs neatkarīgi no Eiropas valsts, kurā tas pazudis.

Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB)

x

Paroles atgadināšana