NVO paziņojumi

Lauku atbalsta dienestā noslēgusies iesniegumu pieņemšana pasākuma “Agrovide” apakšpasākumā “Erozijas ierobežošana”

Sandra Peskova, Lauku atbalsta dienests (LAD)
08.10.2009

Šogad Lauku atbalsta dienesta reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs apakšpasākumā “Erozijas ierobežošana” saņemti 7207 iesniegumi. Līdz 2009. gada 20. oktobrim lauksaimnieki savā iesniegumā ir tiesīgi veikt labojumus un/vai papildinājumus, ja tādi nepieciešami.


Lauku atbalsta dienestā noslēgusies iesniegumu pieņemšana pasākuma “Agrovide” apakšpasākumā  “Erozijas ierobežošana”

Šogad Lauku atbalsta dienesta reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs apakšpasākumā “Erozijas ierobežošana” saņemti 7207 iesniegumi.
Līdz 2009. gada 20. oktobrim lauksaimnieki savā iesniegumā ir tiesīgi veikt labojumus un/vai papildinājumus, ja tādi nepieciešami.
Saskaņā ar ES un Latvijas nacionālajiem normatīvajiem aktiem apakšpasākuma “Erozijas ierobežošana” gala maksājumi par 2009. gada sezonā iesniegtajiem iesniegumiem tiks veikti līdz 2010. gada 30. jūnijam.
2009. gadā atbalsta likme ir 23 EUR/ha nitrātu vides jutīgajās teritorijās un 40 EUR/ha pārējā Latvijas teritorijā.
Pretendējot uz atbalstu, lauksaimniekam, kurš ir uzņēmies saistības apakšpasākumā “Erozijas ierobežošana”, jāizpilda divi svarīgi nosacījumi:
pirmais - laika posmā no 15. novembra līdz 1. martam vismaz 70% no saimniecības lauksaimniecībā izmantojamās zemes jābūt aizņemtai ar zaļajām platībām;
otrais - platības, par kurām uzņemtas saistības, turpmāk samazināt nedrīkst, un tās jāpiesaka atbalstam līdz saistību izpildes termiņa beigām.
Lēmumu par apakšpasākuma “Erozijas ierobežošana” maksājumu piešķiršanu lauksaimnieki saņems pa pastu pēc atbalsta gala aprēķina veikšanas.
„Erozijas ierobežošanas” mērķis ir veicināt erozijas samazināšanu, palielinot veģetācijas noklāto platību proporciju lauksaimniecībā izmantojamās zemēs, kā arī veicināt augsnē augu barības vielu saglabāšanos.
Sīkāka informācija atrodama LAD mājas lapā www.lad.gov.lv - ES atbalsta sadaļā Lauku attīstības plāna pasākumi.

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana