NVO paziņojumi

LPCS: Latvijas valdība praktiski neko nedara patērētāju un vietējo ražotāju aizstāvībai

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
11.10.2009

Latvijas valdība praktiski neko nedara patērētāju un vietējo ražotāju aizstāvībā, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks. Kā ziņots, LPCS, veicot gan vietējo, gan importa piena produktu kvalitātes atbilstības pārbaudes, konstatējusi, ka divos no pieciem gadījumiem Latvijas patērētāji, pērkot Lietuvā ražotu sieru, patiesībā iegādājas siera izstrādājumu, proti, tā sastāvā ir augu tauku piemaisījums, kuram tur nevajadzētu būt.


LPCS: Latvijas valdība praktiski neko nedara patērētāju un vietējo ražotāju aizstāvībai

(Fragments) Latvijas valdība praktiski neko nedara patērētāju un vietējo ražotāju aizstāvībā, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Kā ziņots, LPCS, veicot gan vietējo, gan importa piena produktu kvalitātes atbilstības pārbaudes, konstatējusi, ka divos no pieciem gadījumiem Latvijas patērētāji, pērkot Lietuvā ražotu sieru, patiesībā iegādājas siera izstrādājumu, proti, tā sastāvā ir augu tauku piemaisījums, kuram tur nevajadzētu būt.

LPCS par šo faktu informēja Pārtikas un veterināro dienestu (PVD), kurš ir pārbaudījis Lietuvas uzņēmumā "Vilkyskiu pienine" ražoto produktu "Siers Krievijas 45%". Kā aģentūru LETA informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere, laboratorisko izmeklējumu rezultāti apliecināja augu tauku klātbūtni produktā "Siers Krievijas 45%".

PVD laboratoriski pārbaudīja tikai vienu no šiem produktiem, jo otrs vairs nebija tirdzniecībā. PVD produkta "Siers Krievijas 45%" realizāciju ir apturējis, par testēšanas rezultātiem informējot Lietuvas PVD un Lietuvas uzņēmumu.


Saistītā informācija:
LPCS: Latvijā divos no pieciem gadījumiem Lietuvā ražotā sierā konstatēti augu tauki
http://www.agropols.lv/?menu=66&newsid=91384

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana