NVO paziņojumi

LOSP: Bēlas iniciatīva Latvijas piensaimniecību no krīzes neglābs

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
20.10.2009

Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības komisāres Mariannas Fišeres Bēlas rosinātais papildu finansējums Latvijas piensaimniecību no krīzes neglābs,  atzina Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Kā ziņots, 19. oktobrī Bēla paziņoja, ka ES gatavojas atvēlēt 280 miljonus eiro (196,7 miljonus latu), lai sniegtu palīdzību finansiālās grūtībās nokļuvušajiem Eiropas piensaimniekiem.

Savukārt Latvijas lauksaimnieki ir skeptiski, jo Bēla ir komisāre, kura, pēc publiskā telpā pieejamās informācijas, drīz pametīs savu amatu. Lielākas cerības tiek saistītas ar nākamo ES lauksaimniecības komisāru.

"Cik saprotams, arī šajā jautājumā par 280 miljoniem eiro galīgais lēmums vēl nav pieņemts, taču, ja arī lēmums tiktu pieņemts, tad Latvijas piensaimniecībai tāpat nekādu būtisku devumu nedos, jo naudas summa, kas proporcionāli pienāksies, būs pārāk niecīga, lai glābtu nozari no krīzes. Visticamāk, ka lielāku efektu nozares atveseļošanai dos pozitīvās tendences un cenu kāpums pasaules tirgos," prognozē Krauze.
Sk.  rakstu "ES Lauksaimniecības komisāre M.F.Bēla padodas un paziņo par finansiālas palīdzības piešķiršanu piensaimniekiem".

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana