Kooperācija

Noslēdzot pirmās kārtas siera rūpnīcas rekonstrukciju, „Jaunpils Pienotava” plāno dubultot ražošanas jaudas

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
12.10.2012

Trešdien, 10. oktobrī Jaunpilī A/S „Jaunpils Pienotava” atzīmēja pirmās kārtas noslēgumu siera rūpnīcas rekonstrukcijai, kas tika īstenota ar ES struktūrfondu finansējuma atbalstu, un kuras kopējās izmaksas sasniedza 3.4 milj. LVL. Noslēdzot projektu, tiks dubultota pienotavas ražošanas jauda un veikta virkne pasākumu efektivitātes uzlabošanai piena pārstrādes procesā.
Ilze Aizsilniece, A/S „Jaunpils Pienotava” valdes priekšsēdētāja: „Mēs esam ļoti pateicīgi visiem lauksaimniecības kooperatīva „Piena ceļš” zemniekiem, ka esam spējuši vienoties un pieņemt nopietnus lēmumus mūsu uzņēmumu attīstībai. Šis projekts ir visu mūsu kopīgais darbs, un mēs saviem kolēģiem esam ļoti pateicīgi, jo visi zemnieki ir ieguldījuši savu saimniecību naudas līdzekļus šajos projektos, savukārt kooperatīva valdes locekļi un vēl atsevišķas saimniecības ir galvojušas kredītus bankai ar saviem īpašumiem.”
Pamatakmens šim projektam tika ielikts 2011. gada 5. maijā, un pirmās kārtas ietvaros tika uzbūvēta piena pieņemšanas iekārta, katlu māja, sakārtota elektrības pievade, kā arī uzbūvēta jauna siera rūpnīca. Šobrīd uzsākti darbi pie rekonstrukcijas otrās kārtas, kas tiks pabeigta aptuveni pēc trim mēnešiem, kad taps jaunas loģistikas un produkcijas noliktavu ēkas, tiks rekonstruētas un modernizētas esošās ražošanas telpas, lai uzsāktu jaunu produktu ražošanu, savukārt laboratorijas tiks nodrošinātas ar modernām un precīzām iekārtām.
Indulis Jansons, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes priekšsēdētājs: „Rūpnīcas būvēšanas un rekonstrukcijas darbi ir nozīmīgs solis un liela uzdrīkstēšanās. Esmu gandarīts, ka mūsu asociācijas biedri ir tik aktīvi, un „Latvijas Piena” rūpnīcai Jelgavā tagad seko „Jaunpils pienotava”. Šādi projekti raida skaidrus signālus, ka kooperatīvi ir nopietni tirgus dalībnieki, nevis tikai izejvielas piegādātāji. Es aicinu arī citu nozaru pārstāvjus sekot piena nozares veiksmes stāstam un domāt, kā celt sava uzņēmuma pievienot vērtību.”

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana