Kooperācija

Izstrādāti kritēriji atbilstības statusa piešķiršanai mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām

Ilze Vabole, AgroPols
08.11.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi jaunu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem, kā arī lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību izvērtēšanu”, ko 8. novembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar grozījumiem Kooperatīvo sabiedrību likumā.

Noteikumi papildināti ar kritērijiem atbilstības statusa piešķiršanai mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām. Noteikumu projekts nemaina lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības kritērijus un izvērtēšanas kārtību. Tāpat noteikumu projektā noteikti papildu kritēriji, kas ir jāizpilda lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvai sabiedrībai, kura pretendēs uz atzītas ražotāju organizācijas piena nozarē statusu.

Noteikumu projekts aizstās šobrīd spēkā esošos MK noteikumus 2012. gada 21. februāra noteikumi Nr. 137 „Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu” un stāsies spēkā pēc to izskatīšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40267181

AgroPols

x

Paroles atgadināšana