Kooperācija

2012. gada labākie lauksaimniecības kooperatīvi - LPKS „Piena ceļš”, LPKS „Viļāni” un LPKS „Zaļais grozs”

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
06.02.2013

Pagājušās nedēļas nogalē Bīriņu pilī Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) rīkotajā pasākumā tika godināti konkursa „Gada labākais lauksaimniecības kooperatīvs 2012” laureāti. Mazo kooperatīvu grupā balva tika piešķirta bioloģiskajam augļu un dārzeņkopības LPKS „Zaļais grozs” un vadītājai Ingrīdai Vāverei, vidēji lielo kooperatīvu grupā par labākajiem tika atzīti piena lopkopības LPKS „Viļāni” un vadītāja Aija Kiserovska, savukārt lielo kooperatīvu grupā laurus plūca LPKS „Piena ceļš” un vadītāja Ilze Aizsilniece.
Konkurss šogad norisinājās trešo reizi, un tā mērķis ir noteikt labāko Latvijas kooperatīvu, kurš, realizējot kooperācijas ideju, ieguvis lauksaimnieku atzinību un uzticību. Labākie tika noteikti balsojot ar anketām Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra birojos, kā arī interneta mājas lapā balso.llka.lv. Šogad balsotāju atsaucība ir bijusi trīs reizes lielāka kā iepriekš. Savukārt nozares ekspertu žūrija noteica uzvarētāju nominācijā 2012. gada labākais lauksaimniecības kooperatīvs izaugsmē, kur balvu ieguva LPKS „Mūsmāju dārzeņi”.
LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons: „Kooperācijā 2012. ir bijis veiksmīgs gads – par to liecina arī augošā konkursa popularitāte. Izmainītais nolikums ir ļāvis tikt pamanītiem arī mazāka izmēra kooperatīviem, tāpēc liels prieks par kooperatīva „Zaļais grozs” panākumiem. Pērnais gads ir uzlicis augstu latiņu šī gada sasniegumiem, uzcelta pirmā zemniekiem pašiem piederošā piena pārstrādes rūpnīca, savukārt šogad sagaidāma vēl lielāka kooperācijas izaugsme. Interesanti, ka visus laureātu kooperatīvus vada dāmas – iespējams tieši tas pērn ir nodrošinājis tik labus panākumus kooperācijai kopumā!”
Pasākumā klātesošā zemkopības ministre Laimdota Straujuma, kopīgi ar I.Jansonu pasniedza īpašo balvu „Gada notikums kooperācijā 2012”. To, par pirmās zemniekiem piederošās piena rūpnīcas izveidi, saņēma rūpnīcas radītāji - LPKS „Trikāta” valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs un LPKS „Dzēse”.
Konkursa norisi finansiāli atbalstīja kooperatīvu ilggadējie sadarbības partneri – „Amazone”, „Väderstat”, „Dojus Latvija”, „Tornum”, „Augu aizsardzības serviss”, kā arī informatīvie atbalstītāji – „Latvijas Avīze”, „Dienas Bizness”, „Piena Ziņas”, „Saimnieks”, „Agrotops”.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana