Kooperācija

"Swedbank" piešķir papildu 5,5 miljonus eiro Vidzemes lielākajam graudu kooperatīvam

AgroPols
17.07.2015

Vidzemes lielākais graudu kooperatīvs LPKS "VAKS" ir saņēmis no Swedbank papildu finansējumu apgrozāmajiem līdzekļiem 5,5 miljonu eiro apmērā. Tādējādi kopējais apgrozāmo līdzekļu finansējums 2015.gada graudu sezonai uzņēmumam pieejams jau 18 miljonu eiro apmērā.

Ņemot vērā labās ražas prognozes un līdz šim sasniegto, finansējums tiks izmantots kooperatīvās sabiedrības tiešās darbības nodrošināšanai, sniedzot pakalpojumus saviem biedriem - lauksaimniekiem graudu un rapša glabāšanā, realizācijā un apgādē ar lauksaimniecības produktu ražošanai nepieciešamajām izejvielām.

Katru gadu tiek veiktas papildus investīcijas lielāku graudu glabāšanas jaudu palielināšanā un ģeogrāfiskā paplašināšanā Vidzemes un Latgales lauku novados, lai pakalpojumi kļūtu aizvien plašāk pieejami visā Austrumulatvijas reģionā. Šāda attīstība un investīcijas aizvien efektīvāk ļauj apsaimniekot Latvijas lauku reģionus, tādējādi saglabājot darbaspēku un nodarbinātību attiecīgajos reģionos.

LPKS "VAKS" aktīvi darbojas kopš 1999. gada. Kooperatīvs ir Vidzemes un Latgales lauksaimnieku uzņēmums, kurš izveidojis sistēmu, kas nodrošina savu biedru izaudzētās produkcijas pirmapstrādi, uzglabāšanu, realizāciju un eksportu. Kooperatīvā pašlaik apvienojušās 435 saimniecības.

Informāciju sagatavoja Vineta Savicka, "Swedbank" ārējās komunikācijas vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana