Kooperācija

"Trikāta KS": cīnīsimies par kooperatīva saglabāšanu

AgroPols
07.08.2015

Tā kā saņemts pieteikums par maksātnespējas pasludināšanu, Valmieras rajona tiesa 6. augustā uzsāka LPPKS "Trikāta KS" maksātnespējas procesu. Neraugoties uz to, kooperatīva vadība ir gatava strādāt pie darbības atjaunošanas caur tiesiskās aizsardzības procesu (TAP).

Līdz ar tiesas lēmumu, tiek atcelta iepriekš sasauktā kooperatīva pilnsapulce 10.augustā.

LPPKS "Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs: "Kopš šā gada sākuma, esam saņēmuši vairākus maksātnespējas brīdinājumus, jo zemnieki nevarēja ilgāk gaidīt samaksu par pienu, kurš nodots SIA "Latvijas Piens". Kavētās piena naudas izmaksāšana tikai tiem zemniekiem, kuri ir atsūtījuši maksātnespējas brīdinājumus, nebūtu godīga attiecībā pret pārējiem biedriem. Tādēļ pieņēmām lēmumu piena naudu izmaksāt zemniekiem proporcionāli. Atsevišķi biedri šai kārtībai nepiekrita, kā rezultātā ir uzsākts maksātnespējas process."

LPPKS "Trikāta KS" vadība aicina zemniekus turpināt nodot pienu caur kooperatīvu, tādējādi apliecinot vēlmi saglabāt kooperatīvu un atjaunot tā maksātspēju. U.Krievārs: "Vēlos kliedēt bažas, ka šādā situācijā zemnieki nesaņemtu naudu par pienu - saskaņā ar likumdošanu, administratoram ir pienākums norēķināties ar zemniekiem par pienu, kas pārdots pēc maksātnespējas procesa pasludināšanas."

Pašreiz uzsākto maksātnespējas procesu ir iespējams turpināt ar TAP vai ar likvidāciju. U.Krievārs: "Aicinu "Trikāta KS" kreditorus vēlreiz apdomāt iespēju dot laiku SIA "Latvijas Piens" parādu atmaksai. Ja kreditori piekristu parāda atmaksas termiņa pagarinājumam un SIA „Latvijas Piens" piekristu norēķināties ar zemniekiem divu gadu laikā, pastāv iespēja izstrādāt TAP plānu un atjaunot kooperatīva maksātspēju."

Līdz ar maksātnespējas procesa atjaunošanu, lemt spēju ir zaudējusi LPPKS "Trikāta KS" valde un biedru pilnsapulce. Minētā iemesla dēļ iepriekš sasauktā biedru pilnsapulce 10.augustā nenotiks.

Informāciju sagatavoja Inese Mauriņa, LPKS "Trikāta KS" sabiedrisko attiecību konsultante.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana