Kooperācija

"Durbes grauds" saņem 2,4 miljonu eiro aizdevumu no "Swedbank" graudu pirmapstrādes kompleksa jaudu palielināšanai

AgroPols
27.04.2016

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība ( LPKS) "Durbes Grauds" un Swedbank ir parakstījuši līgumu par aizdevuma piešķiršanu 2,4 miljonu eiro apmērā. Šie līdzekļi tiks izmantoti kooperatīvās sabiedrības turpmākai attīstībai, uzbūvējot jaunu graudu kalti un noliktavu, kas nodrošinās graudu pirmapstrādei un uzglabāšanai nepieciešamo jaudu palielināšanu.

Jaunajā "Durbes Grauds" kompleksā paredzēts izveidot graudu noliktavu ar 41 500 kubikmetru ietilpību, kas ļaus uzkrāt graudus pirms pirmapstrādes un uzglabāt jau gatavo produkciju, kā arī graudu pieņemšanas līniju, graudu kalti un graudu pieņemšanas torņus ar ietilpību 1200 kubikmetri.

Sandris Bēča, LPKS Durbes grauds valdes priekšsēdētājs: "Kooperatīva biedru saimniecības un arī pats Durbes grauds nemitīgi attīstās - palielinās graudu un ražošanai nepieciešamo izejvielu apjoms, pieaug saimniecību skaits. Lai nodrošinātu esošiem un topošajiem biedriem kvalitatīvu pakalpojumu pieejamību, nepieciešams investēt mūsdienīgās un uz attīstību vērstās tehnoloģijās. Par pirmapstrādes kompleksa jaudu būtisku palielināšanu kooperatīva biedri izlēma 2015. gada pavasarī. Pēc rūpīgas plānošanas un projektēšanas darba būvniecība uzsākta šī gada martā."

Reinis Rubenis, Swedbank valdes loceklis, Uzņēmumu pārvaldes vadītājs: "Ir gandarījums atbalstīt projektus, kas vērsti uz uzņēmuma ilgtermiņa izaugsmi un tālākām perspektīvām. Lauksaimniecības atbalsts ir viena no Swedbank prioritātēm, kas izpaužas ne tikai finansējuma piešķiršanā, bet arī ekspertīzes audzēšanā, lai būtu noderīgs un vērtīgs partneris un finanšu konsultants mūsu klientiem - lauksaimniekiem."

Par kooperatīvu:

LPKS Durbes grauds dibināts 2003. gada 30. janvārī pēc 11 lauksaimnieku iniciatīvas. Kooperatīvs ir veiksmīgi attīstījies un pārstāv 170 Kurzemes saimniecības, kuras kopā apstrādā vairāk kā 25 000 hektārus. Durbes grauds saviem biedriem piedāvā graudu un rapšu audzēšanai visu nepieciešamo - sākot no izejvielu sagādes un beidzot ar graudu, rapšu pirmapstrādi un realizāciju. Kooperatīvs sniedz iespēju arī maziem un vidējiem zemniekiem sekmīgi strādāt lauksaimniecībā, veidojot vienu apjomīgu graudu un rapšu pārdošanas daudzumu, tā saņemot izdevīgāku samaksu par izaudzēto produkciju.

Kooperatīvs ir pieteicies Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. - 2020.gadam pasākuma "Investīcijas materiālajos aktīvos" projekta "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" ietvaros.

Par Swedbank

Swedbank ir vadošā banka uzņēmējiem Latvijā. Bankas klientu vidū ir 90 000 uzņēmumu jeb puse no Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem. 2015.gadā banka uzņēmumiem piešķīrusi jauno finansējumu 526 miljonus eiro apmērā, kas ir par 22% jeb 94 miljoniem vairāk nekā iepriekšējā gadā. Vislielākais finansējums piešķirts lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares uzņēmumiem, kopumā sasniedzot 98 miljonus eiro.

Informāciju sagatavoja Vineta Savicka, "Swedbank" Latvijā ārējās komunikācijas vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana