Mežs

Līdz ar pavasari pienācis laiks talkām un koku stādīšanai

AgroPols
08.04.2015

Arī šogad Latvijas Ekoskolas, sadarbojoties ar AS "Latvijas valsts meži" (LVM), turpina īstenot pirms vairākiem gadiem starptautiskās Ekoskolu programmas aizsākto koku stādīšanas kampaņu. Šī ir viena no sadarbības kampaņām starp Vides izglītības fonda Ekoskolu un "Izzini mežu" programmām.

Šogad savu dalību kampaņā ir reģistrējušas 79 izglītības iestādes Latvijā, kuras stādīs kokus visu pavasari. 2012.gadā, kad kampaņā piedalījās 38 izglītības iestādes, kopumā tika iestādīti 56 083 koki. 2013.gadā piedalījās jau 58 Ekoskolas un iestādīja 75 888 kokus!

Ekoskolu koku stādīšanas iniciatīva ir būtiska vides izglītības sastāvdaļa - svarīgi, lai skolēni ne tikai iestādītu pa kociņam, bet arī izzinātu dabas procesus, gūtu priekšstatu par meža ekosistēmu un dabas vērtībām, tostarp koku nozīmi CO2 regulēšanā, bioloģiskās daudzveidības nodrošināšanā, kā arī palīdzētu uzzināt vairāk par mežu aizsardzību.

Vietu, kur kokus stādīt un stādāmo koku skaitu katra skola var izvēlēties pēc saviem ieskatiem, jo katrs koks ir vērtīgs ieguldījums kopīgajā Ekoskolu kampaņā. Sadarbība iespējama ne tikai ar LVM, bet arī ar pašvaldību, vietējiem uzņēmējiem, vecākiem un reģionu mežniecībām. Noslēdzoties mācību gadam, tiks apkopoti paveiktie darbi, saskaitīti iestādītie koki, un varēsim lepoties ar savu ieguldījumu apkārtējās vides uzlabošanā!

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un arīdzan populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau vienpadsmit gadus. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas 180 izglītības iestādes, bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas vairāk nekā 43 000 skolas.

Programmu Latvijā īsteno Vides izglītības fonds, kas nodrošina visu Starptautiskā Vides izglītības fonda (Foundation for Environmental Education - FEE International) programmu darbību un attīstīšanu.

Vides izglītības fonds - www.videsfonds.lv , www.twitter.com/videsfonds

Ekoskolas - www.draugiem.lv/ekoskolas

Ekoskolu programmas darbību Latvijā atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds. Vides izglītības fonda darbību finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija projekta "Zaļais izrāviens - Vides izglītības fonda darbības stiprināšana" (projekta nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/100) ietvaros.

Informāciju sagatavoja Ieva Gedzuna, Vides izglītības fonda pārstāve.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana