Mežs

Lizumā taps jauna koka skaidu granulu rūpnīca

AgroPols
16.09.2016

Danske Bank noslēgusi līgumu ar SIA "Avoti SWF" par ilgtermiņa finansējuma piešķiršanu 10 miljonu eiro apmērā jaunas koka skaidu granulu ražošanas rūpnīcas izveidei.

Jaunā rūpnīca atradīsies Gulbenes novada Lizumā, turpat kur šobrīd ir izvietota SIA "Avoti SWF" mēbeļu ražošanas rūpnīca. SIA "Avoti SWF" ir lielākais mēbeļu ražošanas uzņēmums Latvijā, kas jau teju divdesmit gadus izpilda globālās IKEA tirdzniecības ķēdes pasūtījumus, izgatavojot bērnu mēbeles un plauktu sistēmas no priedes koka. Šo gadu laikā uzņēmums ir spējis izveidot modernu ražotni, kas spēj nodrošināt savu ražojumu atbilstību visaugstākajiem IKEA kvalitātes standartiem un ievērojamus ražošanas apjomus (neto apgrozījums 2015.gadā sastādīja 28.7 miljonus eiro).

SIA "Avoti SWF" vadītājs Uldis Misiņš norāda, ka lēmums investēt koka skaidu granulu ražotnē pieņemts, ņemot vērā ievērojamos koka skaidu un šķeldas atlikumus, kas rodas mēbeļu ražošanas procesā. Tādejādi tiks veikta to tālāka apstrāde un radīta papildus pievienotā vērtība.

"Jaunās koka skaidu granulu ražotnes ražošanas jauda būs 108 tūkstoši tonnu gadā un, lai sasniegtu šo jaudu, pašu radīto izejvielu apjoms būs stipri nepietiekams, tādēļ būs jāveic arī papildus izejmateriālu iepirkumi," skaidro Uldis Misiņš.

Ražošanas gala produkti būs industriālās koka skaidu granulas, kuru patērētāji pamatā ir rūpnieciskie ražotāji, siltuma un elektrības ražotāji, kā arī Premium segmenta koka skaidu granulas, kuru patērētāji ir mājsaimniecības.

Jauno koka skaidu granulu rūpnīcu projektē un uzstādīs Spānijas kompānija Prodesa Medioabiente S.L., tās darbību ir paredzēts uzsākt 2017.gada jūlijā. Rūpnīcā plānots nodrošināt 22 jaunas darbavietas; kopējās projekta izmaksas ir aptuveni 12 miljoni eiro.

Par SIA Avoti SWF

SIA "Avoti SWF" dibināta 1994.gadā un šobrīd ir kļuvusi par vienu no vadošajiem masīvā koka mēbeļu ražošanas uzņēmumiem Baltijā. SIA "Avoti SWF" atrodas Gulbenes novada Lizumā, 160 km attālumā no Rīgas un tajā nodarbināti 340 strādājošie. Uzņēmuma panākumu pamatā ir ilggadēja un veiksmīga sadarbība ar globālo mēbeļu mazumtirdzniecības tīklu IKEA.

Par Danske Bank Latvijā

Danske Bank ir Dānijā reģistrētās Danske Bank filiāle Latvijā. Danske Bank ir lielākā banka Dānijā un viena no vadošajām finanšu institūcijām Eiropā. Danske Bank Latvijā koncentrējas uz biznesa klientu un ar šiem klientiem saistītu privātpersonu apkalpošanu. Danske Bank Latvijā ir viena filiāle un 78 pilna laika darbinieki. Īstenojot atbildīgu un ilgtspējīgu saimniecisko darbību, Danske Bank Latvijā saņēmusi apliecinājumu par tās īstenotās prakses atbilstību Ilgtspējas indeksa bronzas kategorijai.

Informāciju sagatavoja Ieva Zauere, "Danske Bank" Latvijā Komunikācijas nodaļas vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana