Pašvaldībās

Cēsīs attīrīs lietus ūdeņus

LETA, Leta-Nozare
09.10.2009

Cēsīs ūdensvada un kanalizācijas izbūves ietvaros Līvu laukumā tiek būvēta jauna lietus ūdeņu savākšanas kamera, informēja Cēsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Karlsberga. Lietus ūdeņu savākšanas kamerā nogulsnēsies netīrumi no lietus ūdeņiem un tādējādi neaizsprostos pilsētas kanalizāciju un nepiesārņos cauri pilsētai tekošo Pirtsupīti.


Cēsīs attīrīs lietus ūdeņus

(Fragments) Cēsīs ūdensvada un kanalizācijas izbūves ietvaros Līvu laukumā tiek būvēta jauna lietus ūdeņu savākšanas kamera, informēja Cēsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Karlsberga.

Lietus ūdeņu savākšanas kamerā nogulsnēsies netīrumi no lietus ūdeņiem un tādējādi neaizsprostos pilsētas kanalizāciju un nepiesārņos cauri pilsētai tekošo Pirtsupīti.

Jau ziņots, ka Cēsu pilsētas SIA "Vinda" realizē Eiropas Savienības Kohēzijas fonda un valsts līdzfinansēto Cēsu ūdenssaimniecības attīstības projektu, kurā ar pilnsabiedrību "BKT" noslēgtais līgums paredz jaunas lietus ūdeņu savākšanas vietas izbūvi.

Kameras izbūve neļaus lietus laikā no ielām plūstošām smiltīm, gružiem un eļļām nokļūt pilsētas kanalizācijā, bet gan nogulsnēsies kamerā. Lietus gadījumā jau tīrāks ūdens ieplūdīs kanalizācijā un stipra lietus gadījumā caur pārplūdi ieplūdīs Pirtsupītē, nenodarot videi piesārņojumu.

 

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana