Citi raksta

Lapiņš ar Lietuvas amatpersonām pārrunājis piena ražošanu un Lauku attīstības programmas realizāciju

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
28.07.2009

Zemkopības ministrijas (ZM) Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta direktors Aivars Lapiņš darba vizītē Biržos, Lietuvā, ar amatpersonām pārrunājis piena ražošanu un Lauku attīstības programmas realizāciju.

Kā aģentūru LETA informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, Lapiņš ticies ar Lietuvas lauksaimniecības ministru Kazi Starkēviču. Amatpersonas apmainījušās ar informāciju un viedokļiem par divām patlaban nozīmīgākajām un perspektīvākajām jomām Latvijas un Lietuvas sadarbībā lauksaimniecībā - piena ražošanu un svaigpiena apriti, kā arī Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam realizēšanas gaitu.

Detalizēti tika apspriesta abu valstu piena ražošanas struktūra, piena produktu un piena kvalitātes nodrošināšana, laboratoriju darbs, svaigpiena aprites kontrole, kā arī piena produktu cenu veidošanās mehānisms.

Pārrunājot Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam realizēšanas gaitu, Lietuvas kolēģi norādīja, ka Lietuvā programmas īstenošanai pašlaik tiek ieviests jauns finanšu mehānisms, tāpat radīts jauns kredītfonds lauksaimniecības atbalstam. Lapiņš sarunā norādīja, ka šī pieredze varētu noderēt arī Latvijā.

Sarunā Lietuvas pusi pārstāvēja arī Lietuvas lauksaimniecības viceministrs Aušris Macijausks, Lietuvas Lauksaimniecības kameras prezidents Broņs Markausks un citas amatpersonas.

Latvijas pusi pārstāvēja arī ZM, Lauku atbalsta dienesta un Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana