Citi raksta

Bulgārijai piešķirs iesaldētās lauksaimniecības subsīdijas

Leta-Nozare
07.09.2009

Eiropas Komisija (EK) Bulgārijai gatavojas piešķirt vairākus miljonus eiro lauksaimniecības subsīdijās, ko tā bažās par iespējamu krāpniecību līdz šim bija iesaldējusi, teikts pirmdien publiskotajā komisijas paziņojumā.

EK lēmums Bulgārijai piešķirt SAPARD programmas līdzekļus galvenokārt skaidrojams ar valsts īstenotajiem pasākumiem, lai kontrolētu lauksaimniecības subsīdiju izmantošanu.

Komisijas preses pārstāvis norādīja, ka Bulgārijai nekavējoties tiks piešķirti 19 miljoni eiro (13,3 miljoni latu), līdz ko tiks pabeigti noteikti procesuāli soļi.

Tāpat Bulgārijai līdz gada beigām potenciālās subsīdijās būs iespēja saņemt papildu 90 miljonus eiro (63,2 miljonus latu).

Jau ziņots, ka pērnā gada jūlijā EK iesaldēja aptuveni 825 miljonus eiro (579,8 miljonus latu), kas bija paredzēti Bulgārijas lauksaimniecības, ceļu infrastruktūras un reģionālajai attīstībai, jo pieauga bažas par iespējamu krāpniecību un interešu konfliktu valstī.

Savukārt novembrī Bulgārija zaudēja tiesības iegūt aptuveni 220 miljonus eiro (154,6 miljonus latu) no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, jo tā nespēja pienācīgi vērsties pret korupciju valstī.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana