Citi raksta

Krievija nosaka jaunu aizliegumu Lietuvas piena produktu importam

Leta
11.01.2010

Krievija paziņojusi, ka no otrdienas [12. janvāra] aptur Lietuvas piena pārstrādes uzņēmuma "Žemaitijos pienas" produkcijas importu. Šādu lēmumu pieņēmis Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests, norādot, ka šā ražotāja produkcijā atklātais antibiotiku saturs pārsniedz pieļaujamo normu.

Kā ziņots, augustā Krievija aizliedza ievest valstī četru lielu Lietuvas uzņēmumu ražotos piena produktus, kuru sastāvā esot atrastas tetraciklīna grupas antibiotikas. Vēlāk šim sarakstam tika pievienoti vēl pieci uzņēmumi.

Eksporta licences joprojām nav atjaunotas kompānijas "Pieno žvaigždes" filiāles "Pasvalio sūris" un Kretingas kompānijas "Agrovet" produkcijai, Lietuvas ziņu aģentūru ELTA informējis Lietuvas Pārtikas un veterinārijas dienests. Atjaunot eksportu uz Krieviju nav atļauts arī uzņēmumam "Rokiškio sūris" un "Marijampoles pieno konservai".

"Esam koncentrējuši visu valsts institūciju un uzņēmēju pūliņus, lai eksporta problēmas tiktu pēc iespējas drīzāk atrisinātas mūsu valsts uzņēmēju interesēs," norādījis Pārtikas un veterinārijas dienesta vadītājs Kazimirs Lukausks.

Pēc viņa teiktā, problēmas joprojām saistītas ar to, ka Krievijas Federācijā un Eiropas Savienībā ir spēkā atšķirīgas normas - proti, Krievijā noteikumi attiecībā uz iespējamo kaitīgo vielu klātbūtni pienā ir stingrāki nekā ES.

Leta

x

Paroles atgadināšana