Citi raksta

Veidos jaunu tehnoloģiju centru augļkopībā

Emīlija Kozule, Leta-Nozare
06.04.2010

Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas gaitā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ar Latvijas Valsts augļkopības institūtu parakstīja līgumu par projekta "Tehnoloģiju pārneses centra izveide augļkopībā" ieviešanu.

Par to aģentūru LETA informēja RAPLM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Ilze Dišlere.

Latvijas Valsts augļkopības institūts sadarbībā ar Lietuvas Dārzkopības institūtu plāno veicināt ilgtspējīgu augļkopības attīstību Dobelē un Lietuvā ar tehnoloģijas pārneses centra atbalstu, kā arī izveidotās un jaunākās tehnoloģijas nodot ražotājiem.

RAPLM valsts sekretāre Laimdota Straujuma akcentē, ka centra izveide augļkopības nozarē būtiski veicinās konkurētspēju, veicinot uzņēmējdarbību un nodarbinātību, kas tik ļoti ir nepieciešama šā brīža ekonomiskajā situācijā.

Projekta laikā Latvijas un Lietuvas augļkopjiem plānots izveidot apmācību un uzskatāmu materiālu bāzi par jaunākajām tehnoloģijām, šķirnēm, kurā būtu izmantota abu valstu institūtu gūtā pieredze un zināšanas. Tāpat projekta laikā tiks izstrādāti dažādi informatīvi materiāli augļkopjiem un patērētājiem par jaunākajām audzēšanas tehnoloģijām.

Projekta "Tehnoloģiju pārneses centra izveide augļkopībā" kopējās izmaksas ir 328 000 eiro (230 158 lati), tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 248 000 eiro (174 295 lati).

Šis ir viens no 27 apstiprinātajiem projektiem Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013. gadam otrajā projektu konkursā, kurā kopumā tika iesniegti pavisam 70 projekti.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana