Citi raksta

PVD: No tirdzniecības jāatsauc Ķīnā ražotās konfektes uz kociņa „Glow Pop”

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
13.04.2010

PVD: No tirdzniecības jāatsauc Ķīnā ražotās konfektes uz kociņa „Glow Pop”

Pārtikas un veterinārais dienests ir uzdevis atsaukt no tirdzniecības Ķīnā ražotas konfektes uz kociņa „Glow Pop”, jo konfektes kociņš satur nenosakāmas izcelsmes šķidrumu, kas, kociņu pārlaužot, var izšļākties un kairināt acu gļotādu.

Patērētājiem bīstamo produktu identificējusi Polijas pārtikas apriti uzraugošā institūcija, kura fiksējusi trīs gadījumus, kad kairinošais, nenosakāmas izcelsmes šķidrums nokļuvis acīs bērniem pēc tam, kad tie kociņu pārlauzuši.

Eiropas Savienības Ātrās brīdināšanas sistēmā ievietotā informācija liecina, ka Ķīnas uzņēmumā „ Chaozhou Zhancui Foodstuffs Co. Ltd.” ražotās konfektes „Glow Pop” ievestas Polijā, Zviedrijā un Latvijā.

Pārtikas un veterinārā dienesta rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijā pagājušā gada beigās ievestas 25 920 konfektes „Glow Pop” jeb 648 iepakojumi, no kuriem katrā ir 40 konfektes.

Katra konfekte ir iesaiņota melni – rozā papīrā, uz kura atainots citplanētietis. Tā sver 8 gramus. Konfekšu derīguma termiņš ir 2011. gada 21. septembris, partijas numurs – 6921078506178.

Pārtikas un veterinārais dienests aicina patērētājus neiegādāties konfektes „Glow Pop” un ziņot dienestam, zvanot uz uzticības tālruni – automātisko atbildētāju 67027402, ja tās redzētas tirdzniecībā.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana