Citi raksta

PVD par marķēšanas prasību pārkāpšanu "Rankas pienam" piemērojis Ls 250 naudas sodu

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
13.04.2010

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) par marķēšanas prasību pārkāpšanu piena pārstrādes uzņēmumam AS "Rankas piens" piemērojis 250 latu naudas sodu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Pagaidām vēl nav saņemti analīžu rezultāti par augu tauku klātbūtni "Rankas piena" ražotajā Krievijas sierā.

Kā ziņots, PVD konstatējis, ka "Rankas piens", ražojot skābo krējumu un krējuma izstrādājumu, produktam nav nodrošinājis normatīvo aktu prasībām atbilstošu marķējumu.

Uzņēmums krējuma izstrādājumu marķējis un pārdevis kā krējumu.

Laboratorisko izmeklējumu rezultāti apliecināja augu tauku klātbūtni "Rankas piena" 30% skābajā krējumā, tādēļ pagājušajā nedēļā PVD veica ārpuskārtas pārbaudi "Rankas pienā".

Augu tauku pievienošana krējumam nav aizliegta, taču uzņēmumam tas jāatspoguļo produkta marķējumā. Piena produkts, kas satur augu taukus, nav dēvējams par krējumu, bet gan krējuma izstrādājumu.

PVD no Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības saņēma sūdzību par "Rankas piena" ražoto krējumu, kas, pēc savienības rīcībā esošās informācijas, satur augu taukus, lai gan informācijas marķējumā par to nav.

Tā kā sūdzībā minētā krējuma partija vairs nebija pieejama tirdzniecībā, PVD inspektori tirdzniecības tīklā noņēma paraugus šajā uzņēmumā ražotam analogam produktam un nosūtīja laboratoriskai izmeklēšanai.

Piensaimnieku centrālā savienība informējusi PVD arī par "Rankas piena" ražoto Krievijas sieru, kas arī, iespējams, satur augu taukus. Pārbaudes laikā PVD neguva apstiprinājumu šai informācijai, taču ir paņemts Krievijas siera paraugs un nosūtīts laboratoriskai izmeklēšanai, lai noteiktu augu tauku klātbūtni produktā.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana