Jaunumi ekonomikā

"Dinamo Rīga" aicina skolēnus ēst veselīgi

Sintija Kvasova, SIA "Komunikāciju aģentūra"
12.10.2009

"Dinamo Rīga" aicina skolēnus ēst veselīgi

Ar Dinamo Rīga spēlētāju un Veselības ministrijas atbalstu š. g. 14. oktobrī Rīgas Teikas vidusskolā tiks atklāts pirmais skolēniem paredzētais veselīgas pārtikas pašapkalpošanās aparāts. Tuvākajā laikā šādus aparātus plānots ieviest arī vairākās citās Rīgas skolās, tālākā perspektīvā arī citur Latvijā.

14. oktobrī plkst. 13.30 Rīgas Teikas vidusskolā tiks atklāts pirmais veselīgas pārtikas pašapkalpošanās aparāts, kas ļaus skolēniem starp pamatēdienreizēm par veikala jeb vidējo mazumtirdzniecības cenu iegādāties veselīgus pārtikas produktus – burkānus, jogurtus, dabīgās sulas un graudaugu uzkodas. Pirmā veselīgas pārtikas aparāta atklāšanā Rīgas Teikas vidusskolā ar aicinājumu pievērst uzmanību saviem ēšanas paradumiem piedalīsies „Dinamo Rīga” hokejisti, Veselības ministrijas pārstāvis, kā arī dietologs Andis Brēmanis. Pasākumu vadīs „Zelta Zivtiņas” seriāla varone Jana jeb īstajā vārdā Dace Grimze, savukārt par skolēnu izklaides daļu rūpēsies populārā bītboksa grupa PeR.

Projekta iniciatora SIA „Go Food” plānotās aktivitātes ir pozitīvi novērtējusi un projekta realizāciju atbalsta Veselības ministrija, norādot, ka tas dos ieguldījumu veselīga uztura un dzīvesveida veicināšanā skolēnu vidū. Pirms šāda veida aparātu ieviešanas skolās veselīgo ēdamlietu pašapkalpošanās aparātu uzņēmums SIA „GoFood” rūpīgi izsvēra piedāvājamo produktu klāstu un izveidoja sadarbību ar vairākiem Latvijā zināmiem ražotājiem, ņemot vērā to produktu izcelsmi un uzturvērtību. Pašapkalpošanās aparātos būs iespēja iegādāties daudziem zināmu ražotāju produktus: „Danone” jogurtus „Actimel”, „Activia” un biezpiena sieriņu „Danonki” , svaigus „Go Food” burkānus un dabīgās sulas, kā arī „AXA” graudaugu batoniņus „Active & Fit”.

Dietologs un Latvijas Diētas ārstu asociācijas vadītājs Andis Brēmanis uzsver: „ Mūsdienās vecāki , iespējams, steigas un aizņemtības dēļ nereti savai un līdz ar to arī bērna ēdienkartei nepievērš tik lielu uzmanību, kā būtu nepieciešams. Ģimene un skolas vide veido bērna, skolēna ēšanas paradumus. Šajā gadījumā skola varētu būt tā vieta, kur piedāvāt garšīgas, bet veselīgākas ēdienu izvēles iespējas, lai samazinātu kalorijām pārbagāto gatavo produktu patēriņu.

„Citviet pasaulē skolās veselīgas pārtikas programmu bez maksas piedāvā valsts, Latvijā tas pagaidām nav iespējams. Šī ir lieliska iespēja arī skolēniem pašiem sekot līdzi saviem ēšanas paradumiem, neveselīgus našķus aizstājot ar veselīgām, uzturvielām bagātām uzkodām un dzērieniem. Protams, veselīgi ēšanas paradumi ir tikai pirmais solis, skolotājiem un vecākiem jāseko līdzi arī citām veselību veicinošām aktivitātēm - piemērota fiziska slodze, pastaigas svaigā gaisā, kā arī pilnvērtīgs miegs ir neatsveramas veselīga dzīvesveida sastāvdaļas” apgalvo „Danone” veselības mārketinga speciāliste Baltijā Laura Muižniece .

Komentē AS „ Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors Sandis Jansons: „Graudaugu produktiem, kas ir uztura piramīdas pamatprodukti, ir jābūt bērnu un skolēnu ikdienas ēdienkartes pamatā. Tie organismu apgādā ar tam tik nepieciešamajām šķiedrvielām, ko bieži vien neuzņemam pietiekamā daudzumā. Šādi pārtikas aparāti skolās ir labs veids, kā nodrošināt bērnus ar pārtiku, kas ir gan veselīga, gan garšīga.”

SIA "Komunikāciju aģentūra"

x

Paroles atgadināšana