Jaunumi ekonomikā

Lemj par ES fondu līdzekļu pārdali garantijām komersantiem

Agnese Beļkeviča, LR Finanšu ministrija (FM)
27.10.2009

Lemj par ES fondu līdzekļu pārdali garantijām komersantiem

Otrdien, 27. oktobrī, valdība apstiprināja Ministru kabineta (MK) rīkojumu par grozījumiem Eiropas Savienības (ES) fondu darbības programmā „Uzņēmējdarbība un inovācijas”, paredzot 20,5 miljonu latu pārdali Ekonomikas ministrijas (EM) aktivitātei, kas nodrošinās garantiju izsniegšanu komersantu konkurētspējas veicināšanai.
Tādējādi kopā garantijām atvēlētais ES fonda finansējums būs 60,5 miljoni latu. Finansējums tiks ņemts no EM apakšaktivitātes, kas atbalsta jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādi.
Finansējuma pārdale šajā aktivitātē ir īpaši būtiska, jo tās mērķis ir nodrošināt komersantiem pieeju finansējumam komercdarbības attīstībai un ES fondu projektu ieviešanai, saņemot garantijas situācijās, kad uzņēmēja rīcībā esošais nodrošinājums nav pietiekams kredītresursu piesaistei nepieciešamajā apjomā un bankas komersantu novērtē kā pārāk riskantu
Jau iepriekš ziņots, ka 15. oktobrī ES fondu uzraudzības komitejas sēdes dalībnieki vienojās par ES fondu līdzekļu pārdali vairākām ES fondu aktivitātēm, tai skaitā garantijām komersantiem. Atbilstoši pieņemtajiem lēmumiem Finanšu ministrijai bija jāsagatavo grozījumi ES fondu darbības programmā un jāiesniedz izskatīšanai MK.
Sīkāku informāciju par ES fondu uzraudzības komitejas sēdē lemto skatīt ES fondu mājas lapā:
http://www.esfondi.lv/events.php?id=1&action=event&category=45&eid=1291 .

LR Finanšu ministrija (FM)

x

Paroles atgadināšana