Jaunumi ekonomikā

Latvijas biznesa pārstāvji no reģioniem iepazīsies ar Eiropas Biznesa konfederācijas un Latvijas Eiropas Parlamenta deputātu prioritātēm

Agnese Alksne, Latvijas Darba devēju konfederācija
11.11.2009

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK), reģionālo darba devēju organizāciju un sociālā dialoga koordinatori, šonedēļ, 11. un 12. novembrī uzturēsies darba vizītē Briselē, lai tiktos ar Eiropas Biznesa konfederāciju (BUSINESSEUROPE), Latvijas eiroparlamentāriešiem, kā arī ar darba devēju organizācijām no citām Eiropas valstīm.


Vizītes laikā Latvijas darba devēju pārstāvji plāno tikties ar Eiropas Biznesa konfederācijas BUSINESSEUROPE izpilddirektori Terēzi de Līdekerki (Thérese de Liedekerke), lai apspriestu Eiropas uzņēmēju videi aktuālos jautājumus, Latvijas uzņēmēju izaicinājumus pašreizējās ekonomiskās situācijas apstākļos un BUSINESSEUROPE pieredzi sociālā dialoga veidošanā Eiropas, atsevišķu valstu un reģionu līmenī.


Tāpat LDDK pārstāvji tiksies ar Dānijas Darba devēju konfederācijas un Dānijas Rūpniecības konfederācijas pastāvīgajiem pārstāvjiem ES Nilsu Trampi (Nils C.Trampe) un Sinni Konanu (Sinne Conan). No šīs ziemeļvalsts kolēģiem LDDK reģionālie pārstāvji cer gūt ieskatu par reģioniem nozīmīgo jautājumu īstenošanu Eiropas dienas kārtībā. Kā arī Eiropas dienas kārtības aktualizēšanu veidojot sociālo dialogu reģionālajā līmenī ar pašvaldību pārstāvjiem un darba ņēmēju organizācijām. Jāpiebilst, ka LDDK šā gada vidū ar ES atbalstu izveidoja reģionālos darba devēju centrus piecos Latvijas plānošanas reģionos, lai veidotu ilgtspējīgas darba devēju attiecības ar pilsētu un novadu pašvaldībām, pārstāvot to intereses reģionos tā paaugstinot uzņēmējdarbības aktivitāti un nodarbinātības rādītājus.


LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle uzsver: "Pēdējos gados esam aktīvi strādājuši, iesaistot biznesu valsts mēroga politikas iniciatīvu izstrādē un pilnveidošanā, padarot nacionālā līmeņa dialogu par nozīmīgu valsts demokrātisko tradīciju sastāvdaļu. Reģionālā līmenī šai ziņā vēl jāiegulda milzīgs darbs. Taču esmu pārliecināta - efektīva un koordinēta sadarbība starp uzņēmējiem, nodarbinātajiem un vietējām pašvaldībām ir būtisks priekšnoteikums reģionu ekonomiskajai attīstībai un ekonomikas atveseļošanai."


11. novembrī plānota arī LDDK pārstāvju tikšanās ar Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā, kuras laikā tiks pārspriesti aktuālie jautājumi, kas skar Latvijas pozīcijas ES, kuru pārstāv mūsu eiroparlamentārieši, kā arī runās par turpmāko Eiropas Parlamenta darba kārtību, pievērošot īpašu uzmanību jautājumiem, kas skar ES birokrātijas mazināšanu, enerģētikas politiku, procesā esošu direktīvu virzību un to ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi Latvijā.


Briseles vizītes ietvaros darba devēji plāno tikties arī ar pastāvīgo Latvijas Republikas pārstāvi ES Normundu Popenu, Latvijas vēstnieku Briselē Raimondu Jansonu un diplomātu ekonomiskajos jautājumos Uldi Mikutu.


Par LDDK


Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir lielākā darba devēju intereses pārstāvošā organizācija uzņēmējdarbības vides uzlabošanas, izglītības, nodarbinātības, sociālās drošības, veselības aprūpes, darba tiesību un darba aizsardzības jomās. LDDK apvieno 51 Latvijas tautsaimniecībā ievērojamas darba devēju organizācijas - nozaru, reģionālās un profesionālās asociācijas un federācijas, kā arī uzņēmumus, kuros strādā virs 50 darbiniekiem. LDDK biedri nodarbina vairāk nekā 33% no Latvijas darbaspēka.


LDDK ir sociālais partneris Saeimai, Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai nacionālā līmenī. LDDK veicina sociālā dialoga izveidi pašvaldībās ar trīspusējo konsultatīvo padomju starpniecību. LDDK ir pārstāvēta nacionāla līmeņa komisijās un padomēs, tai skaitā NTSP (Nacionālās trīspusējās sadarbības padome un tās apakšpadomes), tādējādi nodrošinot uzņēmēju viedokļa pārstāvniecību un līdzdalību LR normatīvo aktu izstrādē un pozīciju sagatavošanā ES.


Starptautiski LDDK ir pārstāvēta Starptautiskajā darba devēju organizācijā (IOE), Uzņēmējdarbības un rūpniecības konsultatīvajā padomē (BIAC) pie Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD), Eiropas Biznesa konfederācijā (BUSINESSEUROPE), kas ir nozīmīgākais Eiropas uzņēmēju interešu pārstāvis ES institūcijās. LDDK ir pārstāvēta Eiropas Ekonomiskajā un Sociālajā komitejā, kā arī astoņās Eiropas Komisijas konsultatīvajās komitejās un padomēs, un trijās ES aģentūrās.

Latvijas Darba devēju konfederācija

x

Paroles atgadināšana