Jaunumi ekonomikā

Nacionālās pārtikas sastāva datu bāzes mājas lapa internetā

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
09.12.2009

9. decembrī PVD Pārtikas centrs un Fonds medicīniskās izglītības un zinātniskās izpētes atbalstam uzņēmējus, nevalstiskās organizācijas, mācībspēkus un ieinteresētās valsts institūcijas iepazīstināja ar Nacionālās pārtikas sastāva datu bāzes mājas lapu internetā.

Nacionālās pārtikas sastāva datu bāzē ir apkopoti dati par Latvijas iedzīvotāju uzturā biežāk lietotajiem Latvijā ražotajiem pārtikas produktiem un to sastāvu jeb uzturvielām.

Pie datu bāzes izveides strādāja un turpina strādāt ekspertu grupa, kas sastāv no PVD Pārtikas centra speciālistiem, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācībspēkiem un studentiem.

Turpmāk Nacionālās pārtikas datu bāze ikvienam būs pieejama interneta vietnē www.partikasdb.lv . Šajā mājas lapā bez Pārtikas sastāva datu bāzes atrodama arī dažāda ar uzturu saistīta informācija, piemēram, par pārtikas alerģijām, veģetāru uzturu, ar uzturu saistītām saslimšanām u.t.t.

Nacionālās pārtikas datu bāzes mājas lapas prezentācijā piedalījās tādi projektā iesaistīti eksperti kā Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultātes Uztura Akadēmiskās skolas vadītāja Lolita Neimane un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne Inga Ciproviča, kā arī Veselības un Zemkopības ministriju pārstāvji, diētas ārsti, studenti un uzņēmēji.

Pēc mājas lapas prezentācijas notika speciālistu un citu klātesošo diskusijas.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana