Jaunumi ekonomikā

Maskavas izstāde Latvijas pārstāvjiem atnesusi atzinību

Andra Ūdre, Mārketinga padome
12.02.2010

Šodien [12. februārī] noslēdzas pārtikas izstāde “Prodexpo 2010”, kura jau 17. reizi norisinājās Maskavā “Ekspocentrā” no 2010. gada 8.-12. februārim. Latvijas kopstends atrodas 8. paviljonā, bet biedrības „Rīgas šprotes” zivrūpniecības stends atrodas 2. paviljonā. Izstāde šogad izceļas ar savu plašumu un lielo apmeklētāju skaitu. Šeit plaši pārstāvētas valstis no visas pasaules ar augstvērtīgu produkciju. „Prodexpo” ir viens no iespaidīgākajiem pārtikas forumiem Krievijā un Austrumeiropā, kas ar katru gadu paplašinās, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju.


Maskavas izstāde Latvijas pārstāvjiem atnesusi atzinību

Šodien [12. februārī] noslēdzas pārtikas izstāde “Prodexpo 2010”, kura jau 17. reizi norisinājās Maskavā “Ekspocentrā” no 2010. gada 8.-12. februārim. Latvijas kopstends atrodas 8. paviljonā, bet biedrības „Rīgas šprotes” zivrūpniecības stends atrodas 2. paviljonā.

Izstāde šogad izceļas ar savu plašumu un lielo apmeklētāju skaitu. Šeit plaši pārstāvētas valstis no visas pasaules ar augstvērtīgu produkciju. „Prodexpo” ir viens no iespaidīgākajiem pārtikas forumiem Krievijā un Austrumeiropā, kas ar katru gadu paplašinās, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju.

„Latvijai ir daudz kopīga ar Krieviju, īpaši saimnieciskajos jautājumos, kas neizslēdz politiskas domāšanas atšķirības. Tomēr šis saimnieciskās domāšanas svarīgums izpaudās lielās ietekmes amatpersonu vizītē Latvijas stendā. Paralēli amatpersonu apmeklējumiem, tika pārstāvēti lielie tīkli, kuru pārstāvji padziļināti interesējas par sadarbības iespējām ar Latviju,” komentē biedrības “Mārketinga padomes” direktore Ingūna Gulbe.

Kā jau ierasts, pieteiktajos pārtikas konkursos Latvijas uzņēmumi ieņem pārliecinošas pozīcijas, mājās pārvedot atzinības novērtējumus un medaļas par saviem ražojumiem. Īpašs novērtējums pirmo reizi kādam no Latvijas pārstāvjiem ir piešķirtā 17ās starptautiskās izstādes „Prodexpo 2010” goda medaļa „Par augstu kvalitāti” LSEZ SIA „Kolumbija” valdes loceklim Igoram Krupņikam. Šādas goda medaļas bija tikai trīs visas izstādes pārstāvjiem. Uzvaras saldo garšu par saņemtajām medaļām nominācijā „Labākais produkts” saņēma sekojoši uzņēmumi:

- Zelta medaļa SIA „Gamma- A”- Šprotes eļļā „Rīgas zelts”;

- Zelta medaļa SIA „Sabiedrība IMS”- „Rīgas šprotes eļļā”;

- Zelta medaļa LSEZ SIA „Kolumbija”- „Tuncis želejā”;

- Sudraba medaļa SIA „Sabiedrība IMS”- „Atlantikas siļķes fileja karija mērcē”;

- Sudraba medaļa SIA „Sabiedrība IMS”- Kūpināta zivju pastēte ar papriku”;

- Sudraba medaļa A/S „Brīvais vilnis”- „Rīgas sardīne olīvu mērcē”.

Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits izstādi vērtē kā ļoti izdevušos, kas vēlreiz apstiprina lielo nozīmi Latvijas ražotājiem piedalīties starptautiskajās izstādēs. Šī ir jau otrā izstāde, kurā vadošie Latvijas zivrūpniecības uzņēmumi piedalās vienotā nozares stendā, kas vēlreiz apliecinot, ka pat sīvākie konkurenti spēj vienoties kopīgam startam ārvalstu tirgos. Šmits atzīmē, ka pirmo gadu zivrūpnieku stendā piedalās uzņēmums SIA „Mottra”, kas no Latvijā audzētām storēm ražo melnos ikrus un ir viens no vadošajiem sava profila uzņēmumiem pasaulē. Maskavas izstādes rezultāti apstiprinot, ka tirdzniecības apjomi pakāpeniski atjaunojas pirmskrīzes apjomā. Izstādes laikā vienošanās un konkrēti darījumi ir mērāmi vairākos miljonos latu. Zivrūpnieki ir vienisprātis ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu par to, ka nozarei izšķiroši svarīgi šajā brīdī ir nodrošināt apgrozāmos līdzekļus, lai spētu izpildīt pasūtījumus un papildus kāpinātu eksporta apjomus, kā arī apsveica ministra apņemšanos šo jautājumu risināt valdības līmenī. Iegūtās medaļas un citi kvalitātes apstiprinājumi kārtējo reizi apliecina, ka Latvijas zivrūpniecības nozare ir viens no vadošajiem spēlētājiem Krievijas tirgū.

Kā jau tika ziņots (sk. rakstu), Latvija savu dalību „Prodexpo 2010” pieteikusi ir diviem plašiem stendiem, kuros viens ir Latvijas kopstends, kuru organizē biedrība Mārketinga padome sadarbībā ar Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūtu (LVAEI) un LR Zemkopības ministriju, īstenojot lauksaimniecības tirgus veicināšanas programmu par atbalstu mārketinga pasākumiem ārvalstu tirgos un otrs biedrības „Rīgas šprotes” pārstāvētais zivrūpniecības stends.

Mārketinga padome

x

Paroles atgadināšana