Jaunumi ekonomikā

Izstādē "Riga Food" būs aizraujoši pārtikas nozares profesionāļu konkursi

Liene Papēde, Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1
18.03.2010

Šobrīd top plaša pasākumu programma izstādē "Riga Food 2010", kas piedāvās saistošus pavāru, bārmeņu un konditoru meistarības konkursus, kā arī pārtikas inovācijas pasākumus, kas būs interesanti un noderīgi esošajiem un topošajiem uzņēmējiem un nozares profesionāļiem.

"Jau šobrīd nepilnus sešus mēnešus pirms "Riga Food 2010" top izstādes programma un tai nopietni gatavojas pārtikas industrijas un sabiedriskās ēdināšanas profesionāļi. Izstāde ik rudeni ir nozīmīgākais pārtikas nozares pasākums, tādēļ pavāri, konditori un bārmeņi, kas plāno piedalīties meistarības konkursos un grib cīnīties par uzvarētāja titulu, gaida nolikumu un turpmākās norādes par konkursu noteikumiem, lai pieslīpētu savu meistarību un apgūtu jaunus knifus. Turklāt jau tagad citu valstu pavāri izrāda interesi par dalību starptautiskajā pavāru konkursā," norāda izstādes "Riga Food" projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Pavāru, bārmeņu un konditoru konkursi

Izstāde "Riga Food" vairs nav iedomājama bez aizraujošajiem pārtikas nozares profesionāļu konkursiem, kuros Latvijas, Baltijas un ārvalstu labākie pavāri, bārmeņi un konditori sacenšas par labākā meistara titulu.

Šogad jau sesto reizi sadarbībā ar biedrību "Pavāru klubs" notiks konkurss "Latvijas 2010. gada pavārs", kura mērķis ir veicināt Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību. 2009. gadā Latvijas labākā pavāra titulu ieguva Jūrmala viesnīcas "MaMa" restorāna pavāre Terēze Kondrate.

Jau trešo reizi izstādē notiks starptautiskas atklātās pavāru sacensības "Riga Open Culinary Cup 2010", kuru mērķis ir pulcēt Rīgā pavārus no visas pasaules, veicināt pavāru profesionālo attīstību, pieredzes apmaiņu, kā arī savstarpējo sadarbību kulinārijas jomā. Pērn čempionātā piedalījās pavāri no septiņām valstīm - Igaunijas, Itālijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Zviedrijas. Starptautiska žūrija, izvērtējot konkursantu darbus, par uzvarētāju atzina Igaunijas pārstāvi Dmitriju Rozu, kas ieguva galveno balvu - 1000 eiro vērtu čeku.

Savukārt otro reizi izstādē par skaistākā un saldākā mākslas darba uzburšanu sacentīsies konditori no visas Baltijas, piedaloties konkursā "Baltijas 2010. gada konditors". Pērn izstādē notika konkurss "Latvijas 2009. gada konditors", kurā sacentās Latvijas konditori, un pirmo vietu ieguva Marika Bērziņa no SIA "Ogres prestižs". Konkursu rīko "Gemoss" sadarbībā ar biedrību "Pavāru klubs", Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, sponsoriem un atbalstītājiem.

Sadarbībā ar jaundibināto Latvijas Bārmeņu federāciju, kurā darbojas Latvijā populāri un pasaulē atzīti un novērtēti bārmeņi, turpināsim rīkot pagājušajā gadā aizsāktās sacensības jaunajiem bārmeņiem, kas šajā jomā darbojas pavisam nesen. Savukārt pieredzējušie bārmeņi varēs sacensties klasisko kokteiļu pagatavošanā un flair kategorijā. Pērn konkursi guva lielu dalībnieku un skatītāju atsaucību.

Tāpat izstādes rīkotāji strādā pie dažādu paraugdemonstrējumu un semināru rīkošanas. Turklāt arī izstādes dalībnieki gatavo seminārus, par kuriem sīkāku informāciju un jaunumus var uzzināt izstādes mājaslapā.

Brokerpasākums Latvijas uzņēmējiem

"Riga Food 2010" laikā 9.septembrī notiks Eiropas Biznesa atbalsta tīkla rīkots starptautisks brokerpasākums, kurā ir aicināti piedalīties Latvijas pārtikas uzņēmumi. Brokerpasākumā notiks iepriekš plānotas tikšanās starp Latvijas uzņēmumiem un citu valstu uzņēmumiem. Jau šobrīd uzņēmumi var pieteikties dalībai pasākumā, lai tā rīkotāji, atbilstoši vēlamajām sadarbības formām un risināmajām tehnoloģiskajām problēmām, varētu piemeklēt vispiemērotāko potenciālo sadarbības partneri. Vairāk par brokerpasākumu un pieteikšanos - www.rigafood.lv.

Inovācijas pārtikas ražošanā

Jau desmito gadu "Latvijas Tehnoloģiskais centrs" (LTC) izstādes "Riga Food" laikā organizēs pārtikas inovācijas programmu "Inovācija pārtikai", kurā piedalīsies pārtikas inovācijas procesos iesaistītās organizācijas un to pārstāvji, atspoguļojot teju visu produkta izstrādes procesu. Inovācijas programmā notiks prezentācijas, konkursi un semināri. Vairāk par pārtikas inovācijas pasākumiem izstādē - www.rigafood.lv .

Pārtikas inovācijas jomu Latvijā pārstāvēs Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Universitāte un to tehnoloģiju pārneses kontaktpunkti, Latvijas Universitātes Inovācijas centrs, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes tehnoloģiju pārneses kontaktpunkti un zinātnieki. Tāpat šo nozari stendā pārstāvēs arī Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūts, Latvijas Valsts augļkopības institūts, Pūres Dārzkopības izmēģinājumu stacija, Priekuļu Laukaugu selekcijas institūts un zinātniskais institūts "Sigra". Ar visu universitāšu un pētniecības institūtu pārstāvjiem būs iespējams tikties, pārrunāt sadarbības iespējas un dalīties pieredzē.

15. starptautiskā pārtikas izstāde "Riga Food 2010" notiks no 8. līdz 11. septembrim Ķīpsalā. Izstāde ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā, kur ik gadu tiekas pārtikas industrijas profesionāļi no visas pasaules, lai sekmētu savu biznesu un izstādē iepazītos ar aktualitātēm pārtikas produktu un dzērienu ražošanā un to pārstrādē, ar jaunākajām tehnoloģijām un iekārtu piedāvājumu, iepakojuma risinājumiem, veikalu un sabiedriskās ēdināšanas piedāvājumu, viesnīcu aprīkojuma un servisa iespējām, kā arī lai piedalītos nozares biznesa forumā un starptautiskos pārtikas industrijas profesionāļu konkursos.

Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1

x

Paroles atgadināšana